Din secretele japonezilor: de ce ei nu se îngraşă

1 69739 original jpg jpeg

Obezitatea se numără printre cele mai periculoase afecţiuni din întreaga lume. Specialiştii au studiat problema pe scara largă pentru a determina de ce obezitatea a devenit o problemă de sănătate publică.

Nu mică le-a fost mirarea când au descoperit că japonezii nu au această problemă. Obezitatea este,practic,o raritate în Japonia,doar circa 3,5 % din populaţie suferă de această afecţiune. În plus,în această ţară femeile ajung până la vârsta de 86 de ani,iar bărbaţii trăiesc în medie până la vârsta de 79 ani.

Mănâncă porţii mici

Unul dintre motivele pentru care obezitatea este scăzută în rândul japonezilor este că au grijă la porţiile pe care le mănâncă. Masa tipică japoneză are cantităţi mici de mâncare. Preparatele tradiţionale nipone conţin peşte la grătar,orez brun fiert,legume gătite la foc mic şi un bol de supă miso (preparat pe bază de soia). Ei încheie masa cu o ceaşcă de ceai verde,băutură foarte apreciată de japonezi. Bogat în antioxidanţi,acesta protejează inima,ţine la distanţă bolile cronice şi ajută la arderea grăsimilor.

Consumă hrană sănătoasă

Japoneziinu mănâncă doar puţin,ci şi sănătos. Alimentele cu un conţinut scăzut în grăsimi se regăsesc pe masa lor. Ei preferă legumele,fructele de mare,orezul brun şi supele. Rareori ei consumă carne roşie.

Beau puţine lichide în timpul mesei

De regulă,ei nu beau lichide în timpul meselor. În schimb,consumă fructe,legumeşi supe,care au multă apă în compoziţie. Japonezii cred că un consum mare de lichide în timpul mesei îngreunează digestia,răceşte corpul şi-l face să absoarbă mai greu nutrimenţii din alimente.  Recente

burnout jpeg
SPAM jpg
intalnire romantica jpg
Emoticoane jpg
inselat jpg
nevoia de control   volan   shutterstock 2011393733 jpg
Frica jpg
angajare   interviu   hr process gb5e304e4d 1280 png
Excentric jpg
Narcisist jpg
Top 6 greseli de management care duc angajatii mai aproape de burnout jpg
femeie cu catel jpg
OK Manastirea Humor 523823332 jpg
lider familie shutterstock 1256373445 jpg
echilibru jpg
Longevitate jpg
Fericire jpg
multe obiecte   colectionare compulsiva   shutterstock 1742622026 jpg
Frica jpg
cuplu film shutterstock 695805913 jpg