Doar 7 paşi pentru o dietă sănătoasă

1 47981 original jpg jpeg

Este într-adevăr greu să ne hrănim sănătos mai ales când avem un ritm de viaţă alert.Pentru început trebuie să ştii că cea mai bună dietă este cea de acasă.

Alimentele frumos colorate, tentaţiile dulci,nerespectarea meselor sunt un adevărat fiasco pentru organismul nostru.

Ce e de făcut?

Pentru început trebuie să ştii că cea mai bună dietă este cea de acasă. Începe să găteşti mai des acasă astfel încât să ai controlul asupra a ceea ce mănânci. Iar ca bonus vei vedea ca te vei simţi cu mult mai bine fizic. Vitaminele şi mineralele nu vor fi pierdute în detrimentul aditivilor alimentari şi ai potenţiatorilor de gust.

Ai grijă să menţii stilul de viaţă sănătos în 7 paşi importanţi:

1. Evită consumul de sare!

Nu doar că vei reţine apă,dar este foarte periculos şi pentru inimă. Ca să nu renunţi la gust,foloseşte ReduSalt,o sare specială care reduce sodiul dăunător organismului şi păstrează acelaşi gust.

2. Diversifică!

Zilnic,alege să consumi cât mai multe tipuri de alimente. Chiar dacă ţii un regim,nu trebuie să-ţi lipsească lipidele,proteinele şi glucidele. Cuvântul magic este moderaţia însă.

3. Porţiile se măsoară din ochi

Atunci când eşti plin şi simţi că nu prea ai mai putea mânca nimic,înseamnă că deja e prea mult. Alege porţii care să-şi încapă în ambele palme.

4. Nu uita de fructe şi legume

Tot zilnic,alege pe post de gustări fructe şi legume. Corpul tău foloseşte foarte uşor energia provenită din ele şi nu sunt nici procesate.

5. Savurează-ţi alimentele!

Informaţia că te-ai hrănit,ajunge în aproximativ 20 de minute la creier. De aceea,este bine să stai liniştită şi să mesteci cât mai lent. Astfel,vei evita să mănânci mai mult decât ai nevoie.

6. Alege apă sau ceai.

Înlocuieşte sucurile cu variantele lor naturale.Tu ai nevoie de hidratare nu de nişte „calorii goale”. De asemenea,ai grijă să nu confuzi foamea cu setea. Se întamplă des.

7. Fără schimbări drastice

Dacă vrei să ţii o dietă sau să-ţi schimbi stilul de viaţă,schimbă-ţi treptat alimentaţia. Nu vei putea să duci schimbarea la bun sfârşit dacă organismul o percepe ca pe un atac.Recente