Efectele emoţionale ale slăbitului

1 78972 original jpg jpeg

Pierderea în greutate poate fi definită ca un proces de scădere a masei corporale fie prin eliminarea excesului de lichide, fie prin eliminarea grăsimii corporale. Ea este, de cele mai multe ori, intenţionată, dar nu toţi oamenii ştiu că slăbitul are un puternic impact emoţional fizic şi psihic

Pentru că este important ca fiecare persoană care vrea să slăbească să le cunoască, iată câteva dintre efectele emoţionale (pozitive şi negative) ale pierderii în greutate.

Efecte pozitive

Ai mai mult respect pentru tine

Atunci când ajungi să ai numărul de kilograme dorit, acest lucru dă un impuls nivelului tău de încredere şi, ca rezultat, creşte nivelul de respect de sine. Te simţi mai încrezătoare să porţi anumite articole vestimentare şi te simţi liberă să acţionezi aşa cum îţi doreşti, fără a te gândi la ce spun cei din jur.

Ai mai multă stimă de sine

Nivelul de stimă creşte pe măsură ce slăbeşti. Se observă o creştere a acesteia atunci când pierderea în greutate este cauzată de schimbarea stilului de viaţă şi nu prin mijloace artificiale, cum sunt intervenţiile chirurgicale sau pastilele. Relaţia dintre stima de sine şi pierderea în greutate pare să aibă o natură liniară.

Efecte negative

Te vei confrunta cu momente de depresie

Depresia poate fi o consecinţă a modificărilor alimentare pe care le faci când vrei să slăbeşti. În plus, pierderea unui număr mare de kilograme este asociat cu depresia şi pierderea stimei de sine.

Vei atrage atenţia, lucru care nu-ţi place

Oamenii care se confruntă cu kilograme în plus au tendinţa de a se ascunde sub mai multe haine. Când te confrunţi cu schimbări de greutate drastice, persoanele din jur observă şi te complimentează şi s-ar putea ca tu să nu le apreciezi. În plus, vei atrage bărbaţii şi poate fi dificil pentru tine, mai ales la început.

Vei deveni vulnerabilă

Oamenii iubesc să vadă un suport emoţional şi să se simtă protejaţi. Odată ce ajungi la numărul de kilograme dorit, te vei simţi vulnerabilă faţă de evenimentele din jurul tău.



Recente

Mesaje text, relatie, foto shutterstock jpg
3 semne ca ai anxietate relaționala  Sursa foto Shutterstock 2002193720 jpg
autosugestie jpg
Regula 333 sau metoda care te ajută să scapi de anxietate, foto shutterstock jpg
trezitul devreme si starea de spirit, foto shutterstock jpg
Cele mai ascunse secrete ale zodiilor, shutterstock  jpg
Gesturi care lasa celorlalti o impresie proasta  Sursa foto Shutterstock jpg
anxietate shutterstock 1418979635 jpg
Reguli de bune maniere care sunt frecvent încălcate, foto shutterstock jpg
Bomboane jpg
Cum sa faci ca afacerea ta sa conteze 3 strategii pentru succes jpg
semnificatia zilei de nastere foto shutterstock 2031304499 jpg
rugaciuni pentru casnicie trainica shutterstock 178817489 jpg
shutterstock 1647140854 jpg
1 inaltarea sfintei cruci jpg jpeg
concediere   office g1090d99cf 1280 png
fidelitate jpg
Test de personalitate jpg
dinti de aur jpg
menstruatie jpg