Fructe şi legume cu un conţinut scăzut de zahăr

1 67045 original jpg jpeg

Pentru a ţine la distanţă anumite boli, dar şi pentru a-ţi păstra greutatea, este foarte important să consumi fructe şi legume cu cât mai puţin zahăr. Iată care sunt acestea!

Salata verde

Este un aliment care întăreşte imunitatea,fiind o sursă bogată de acid folic,mangan şi fier şi vitamine (A,complexul B,C,D,E şi K). Salată verde conţine în jur de 0,8 g de zahăr la suta de grame,fiind o legumă prietenoasă cu silueta.

Sparanghelul

Este un aliment folosit de sute de ani în tratarea a numeroase boli. Sparanghelul nu conţine zahăr şi nici grăsimi. În schimb,este bogat în multe substanţe nutritive benefice pentru organism. Deşi acţionează şi ca un diuretic,acesta are ca rol accelerarea metabolismului. În plus,este bogat în vitamine (A,C,E,K,B6) şi minerale,cum sunt fierul,cuprul şi acidul folic.

Broccoli

Bucheţele de broccoli nu conţin grăsimi şi au foarte puţin zahăr. În plus,acestea sunt presărate cu vitaminele A,C,D,E,K,fibre dietetice,calciu,fier,fosfor,zinc şi potasiu. Broccoli conţine,de asemenea antioxidanţi care accelerează vindecarea leziunilor pielii şi scapă organismul de acţiunea radicalilor liberi.

Varza de Bruxelles

O altă legumă care conţine foarte puţin zahăr şi zero grăsimi este varza de Bruxelles. Aceasta are proprietăţi anticancerigene,fiind indicată în prevenirea acestei maladii,precum şi celor care vor să-şi păstreze silueta.

Grepfruct

Este unul dintre cele mai eficiente alimente pentru tuse şi răceală. Vitamina C prezentă din abundenţă în acest fruct  protejează de scorbut. În plus,grepfructul se numără printre alimentele care au zero grăsimi,pe care le poţi mânca fără să te gândeşti de două ori sau să-ţi faci griji că pui câteva kilogrameîn plus.

Avocado

Este unul dintre alimentele cu cele mai multe substanţe nutritive,fiind numit şi „alimentul complet“ . Avocado este un fruct cu un conţinut scăzut de zahăr şi grăsimi. Este bogat în fibre,minerale (potasiu,cupru),precum şi vitamine (E,A,K,B6 şi C). Avocado conţine şi acid folic şi proteine. Are foarte multe beneficii pentru sănătate şi este utilizat în mod regulat în tratamentele pentru piele şi păr.

Roşiile

Au un conţinut scăzut de grăsimi şi nu au zahăr. În acestea se găseşte vitamina K,care este esenţială pentru formarea şi consolidarea oaselor. Vitamina K stimulează,de asemenea,o proteină non-colagenă numită osteocalcină,care acţionează ca un catalizator,având ca rol captarea calciului. Roşiile conţin,de asemenea,vitamina A,care ajută în prevenirea multor boli.