Fructele exotice bune în orice cură de slăbire

Dacă fructele obişnuite, recomandate în curele de slăbire, te balonează sau sunt prea acide, mănâncă fructe exotice. Sunt aromate, înlocuiesc cu succes deserturile şi gustările, te scapă de colăcei şi, mai ales, te vitaminizează corespunzător.
Mango:sursă de vitamină A şi de fibre
Mango are un aport caloric mediu:60 kcal/100g. O jumătate de fruct îţi furnizează necesarul zilnic de betacaroten şi este o sursă excelentă de fibre pentru tranzitul intestinal. La cumpărare,alege fructele suple şi aromate. Dacă e prea verde,ţii fructul câteva zile la temperatura din cameră,şi se va mai coace un pic. Consumă-l cubuleţe,în diverse salate,sau prepară un compot. Poţi să amesteci bucăţile cu lapte de soia sau cu suc de portocale,pentru a o obţine un amestec plin de vitamine,fără aport caloric semnificativ.
Fructul pasiunii:soluţia anticolesterol
Pulpa sa acidulată,alcăuită dintr-o multitudine de mici seminţe crocante,este bogată în fibre (7,3 g la fiecare 100 g) şi în vitamină B3 (2 mg,un record pentru fructele proaspete). Aceasta din urmă scade nivelul de colesterol şi al trigliceridelor. Când fructul are pieliţa exterioară neagră,e semn că e gata de degustat. Taie-l în două şi,cu ajutorul unei linguriţe,consumă-i pulpa. Aportul ei caloric este de 62 kcal/100 g. O poţi folosi în cocteiluri cu fructe sau să o amesteci cu brânză dulce.
Papaya:bombă de vitamina C
Sub pieliţa verde-gălbuie,papaya ascunde o pulpă de culoare portocalie,moale,onctuoasă,cu savoare discretă,bogată în vitamina C (peste 60 mg/100 g,mai mult ca portocala) şi în betacaroten.
Aportul de calorii e excelent pentru curele de slăbire:33 kcal/100g. Alege-o suplă şi galbenă pe trei sferturi – e semn că e coaptă. Fructul verde are un gust fad.
Ananas:fibre şi minerale
E ideal în curele de slăbire,fiindcă are proprietăţi diuretice şi detoxifiante. Aduce vitamine din cele mai diverse:C (18 mg la 100 g),B9,caroten (provitamina A). Aportul de fibre e important,la fel şi de minerale. Este reputat pentru virtuţile sale digestive,fiindcă are în componenţă o enzimă care uşurează digestia proteinelor.