Fructele se mănâncă dimineaţa

1 80140 original jpg jpeg

Aşa cum spun şi medicii, obiceiurile sănătoase din timpul dimineţii promovează un stil de viaţă sănătos. Dacă mănânci alimente sănătoase şi hrănitoare la micul dejun, te simţi revigorată şi energică pe tot parcursul zilei. Foarte important este să-ţi începi ziua cu o porţie de fructe.

Ştim că fructele sunt sursă importantă de fructe, carbohidraţi, vitamine şi minerale, dar iată de ce ele trebuie mâncate în timpul dimineţii:

Menţin stomacul sănătos

Fructele îmbunătăţesc digestia. Fibrele preente în majoritatea fructelor elimină toxinele din stomac şi previn diversele probleme digestive care pot să apară. În plus, multe fructe au un conţinut ridicat de apă, ceea ce înseamnă că sunt de ajutor şi în menţinerea organismului hidratat.

Cresc nivelul de energie

Portocala, mango, rodia, pepenele roşu şi merele sunt bogate în apă şi glucoză. Dacă mănânci aceste fructe dimineaţa, nivelul de energie creşte şi vei fi energică pe tot parcursul zilei. În plus, fructele au un indice glicemic scăzut, adică riscul de a creşte nivelul de zahăr din sânge este mai mic.

Combat stresul

Lămâia, papaia, strugurul, kiwiul şi portacala conţin vitamina C, o substanţă nutritivă benefică pentru persoanele care sunt stresate, deoarece îl combat. În plus, majoritatea fructelor au proprietate antiinflamatoare, ajutând la prevenirea inflamaţiei.

Ţin sub control greutatea corporală

Recomandat este să se mănânce fructe bogate în fibre, pentru că aceste substanţe nutritive menţin stomacul plin pentru o perioadă mai lungă şi, de asemenea, ajută la menţinerea sub control a greutăţii. În plus, fructele stimulează metabolismul – sunt arse mai multe grăsimi.

Stimulează metabolismul

Sunt fructe care conţin enzime. Când le mănânci în timpul zilei, acţiunea enzimatică care are loc stimulează metabolismul şi întăreşte imunitatea.Recente

Mesaje text, relatie, foto shutterstock jpg
3 semne ca ai anxietate relaționala  Sursa foto Shutterstock 2002193720 jpg
autosugestie jpg
Regula 333 sau metoda care te ajută să scapi de anxietate, foto shutterstock jpg
trezitul devreme si starea de spirit, foto shutterstock jpg
Cele mai ascunse secrete ale zodiilor, shutterstock  jpg
Gesturi care lasa celorlalti o impresie proasta  Sursa foto Shutterstock jpg
anxietate shutterstock 1418979635 jpg
Reguli de bune maniere care sunt frecvent încălcate, foto shutterstock jpg
Bomboane jpg
Cum sa faci ca afacerea ta sa conteze 3 strategii pentru succes jpg
semnificatia zilei de nastere foto shutterstock 2031304499 jpg
rugaciuni pentru casnicie trainica shutterstock 178817489 jpg
shutterstock 1647140854 jpg
1 inaltarea sfintei cruci jpg jpeg
concediere   office g1090d99cf 1280 png
fidelitate jpg
Test de personalitate jpg
dinti de aur jpg
menstruatie jpg