Fructele te pot îngrăşa! Iată de ce să ţii cont înainte să le consumi!

1 72999 original jpg jpeg

În timp ce vitaminele şi mineralele care se găsesc în fructe sunt necesare organismului, un aliment nutritiv nu este neapărat unul care te va ajuta să pierzi în greutate sau să te menţină la greutatea actuală. De fapt, fructele pot fi chiar motivul pentru care te îngraşi!

Faci parte din cei care cred că mănâncă produse alimentare sănătoase

Dacă eşti de părere că dacă mănânci un bol de fructe la masa de prânz poţi să consumi un altul şi la cină,nutriţioniştii te contrazic. Consumul de alimente sănătoase îţi permite să te relaxezi şi te face să crezi că e bine să mai consumi încă o porţie de fructe. În realitate,eşti supraalimentată motiv pentru care rişti să te îngraşi.

Eşti rezistentă la insulină sau ai diabet şi nu ştii asta

Asociaţia Americană de Diabet estimează că peste două milioane de persoane din Statele Unite ale Americii sunt diabetici şi nu ştiu asta. Dacă ai diabet zaharat în formă uşoară sau eşti rezistentă la insulină,consumul de fructe bogate în zahăr duce la creşterea zahărului din sânge. Acest lucru poate da senzaţia de foame,fapt care duce la supraalimentare.

Citeşte şi:

Ce fructe să mănânci şi pe care să le eviţi în funcţie de cantitatea de zahăr pe care o conţin

Cum speli corect fructele şi legumele

Consumi fructe pe post de gustări

Dacă mănânci în mod constant fructe în loc de gustări,este posibil ca acest obicei să te facă să consumi şi alte alimente. Acest lucru măreşte numărul caloriilor consumate şi duce la îngrăşare de-a lungul timpului.

Pesticidele perturbă nivelul hormonilor naturali

Cu excepţia cazului în care toate fructele sunt organice,rişti să ingerezi foarte uşor pesticide zi de zi. Aceste substanţe chimice s-au dovedit că perturbă nivelul hormonilor,mai ales estrogenul. Un dezechilibru hormonal favorizează îngrăşarea şi poate afecta fertilitatea.

Fructele îţi pot distruge dinţii

Zahărul şi acizii găsiţi în fructe pot descompune smalţul dinţilor,făcându-i sensibili la durere. Odată ce acest lucru se întâmplă este posibil să fii limitată să consumi alimente moi,adică mult mai multe fructe. Fiind în imposibilitatea de a mesteca în mod corespunzator poţi să te îngraşi,mai ales dacă nu mănânci legume şi alte alimente sănătoase.