Fructul exotic pe care trebuie să-l consumi în mod constant

1 59991 original jpg jpeg

Persimmonul este un fruct care a intrat foarte recent pe piaţa românească. Acesta este comercializat şi sub numele de kaki şi se vinde, de obicei, la bucată.

Pe lângă gustul unic,dulce şi aromat,textura moale (ca de budincă) şi coaja crocantă,fructul aduce câteva beneficii cu adevărat incredibile organismului.Numele său oficial,Diospyros,provine din greacă şi înseamnă "fructul divin". Îşi are originile în Asia Centrală şi de Est,aici fiind cultivate diverse soiuri ale acestuia (unele mai acrişoare,altele foarte dulci). Persimmonul,numit şi curmalul japonez,este o parte importantă a bucătăriei şi a tradiţiilor multor ţări din sud-estul Asiei. În Coreea sunt preparate diverse sosuri din acest fruct,japonezii îl mănâncă atât proaspăt,cât şi uscat,iar în China este consumat pentru a regla energiile vitale.

Dintre beneficiile acestuia enumerăm:

1. Este unul dintre cele mai alcalinizante fructe din lume. După lămâi şi zmeură,persimmonul este fructul cu cel mai mare potenţial pentru alcalinizare. Alimentele alcalinizante ajută la balansarea pH-ului în organism,combat aciditatea excesivă şi favorizează alcalinizarea treptată. Într-un mediu alcalin nu pot supravieţui majoritatea bacteriilor şi fungilor responsabili pentru dereglarea sistemului nostru imunitar. De asemenea,pe fondul acidităţii excesive,pot apărea probleme cardiovasculare,respiratorii şi obezitatea.