Gânduri care îţi sabotează cura de slăbire

1 69917 original jpg jpeg

Ştiai că se cheltuiesc anual sume foarte mari pe aşa-numitele alimente şi ceaiuri dietetice? Această industrie este omniprezentă şi mulţi îi cad pradă, pentru că le este imposibil să facă faţă mesajelor constante de genul „eşti gras şi ai nevoie de ajutor“.

Specialiştii spun însă că schimbarea stă doar în atitudinea pozitivă şi voinţa noastră.

„Ştiu ce trebuie să mănânc,dar nu fac asta“

Mulţi oameni spun că ştiu mai multe despre nutriţie chiar decât un specialist pe nutriţie sau că ei ştiu ce să facă,dar că pur şi simplu nu o fac. Ei bine,specialiştii spun că lucrurile nu stau chiar aşa! Cine ştie cu adevărat cum să mănânce,ce să mănânce şi când să mănânce? De fapt,această acţiune de a ne hrăni cuprinde mintea,trupul şi spiritul. Nimic din această lume nu lucrează singur;fiecare atom mic îi afectează pe ceilalţi.

"Într-o zi bună mănănc fructe şi legume, iar într-una proastă consum multe dulciuri“

Când au devenit alimentele o judecată de valoare? De ce ceea ce mâncăm determină dacă vom avea o zi bună sau una proastă? Specialiştii spune că această concepţie este complet greşită şi că sabotează toate eforturile pentru a reseta ceasul organismului, adică mintea, corpul şi spiritul. Nu te mai judeca punându-ţi etichete! La fel cum nu există copii buni sau răi, ci doar unii care se poartă urât uneori, şi produsele alimentare ar trebui să fie identificate în mod corect. Hrana este hrană. Un măr este un mărşi o prăjitură este o prăjitură.

„O invidiez pe fata asta slabă. Ea poate mânca orice şi eu doar mă uit la mâncare şi simt cum iau în greutate“

Cine nu a spus sau nu a mai auzit asta înainte? Arătatul cu degetul,vina,gelozia,concurenţa şi mâhnirea că-ţi este din nou foame – toate nu fac decât să te demoralizeze. Ai auzit de mişcarea de autoîngrijire şi de autocompasiune? Această abordare psihologică şi comportamentală te poate ajuta. De aceea,schimbă-ţi atitudinea şi zâmbeşte mai mult. Ori de câte ori un gând negativ nu-şi dă pace,găseşte o cale de a-l alunga şi de a rămâne pozitivă.Recente