Iată adevăratele motive pentru care îţi este foame chiar şi după ce ai mâncat!

foame jpeg

Ţi se-ntâmplă adesea ca după ce mănânci să-ţi fie în continuare foame? Acesta este un proces de rebounding, cu alte cuvinte corpul nu are capacitatea să transmită creierului că a atins senzaţia de saţietate. Află din ce cauze se întâmplă acest lucru.

Nu iei un mic dejun consistent

Persoanele care consumă în jur de 500 de calorii la micul dejun au un risc mai mic de a se îngrăşa,spre deosebire de cei care consumă doar 300 de calorii la masa de dimineaţă. Un consum mic de calorii la masa de dimineaţă duce la creşterea nivelurilor de glicemie şi insulină,declanşând astfel apariţia poftelor alimentare.Pont:Dacă vrei să-ţi ţii poftele alimentare sub control,consumă la masa de dimineaţă alimente bogate în proteine. 

Consumi alimente procesate sau conservate

Bisfenol A este o substanţă chimică întâlnită frecvent în alimentele procesate,dar şi în cele conservate. Specialiştii susţin că acest compus cauzează apariţia bruscă a senzaţiei de foame şi conduce,în timp,la obezitate.

Nu consumi cerealele potrivite

Multe cereale care se găsesc în comerţ sunt pline de zahăr,coloranţi şi aditivi,care nu oferă o senzaţie de saţietate de lungă durată. Dacă ţi-este foame chiar şi după ce ai mâncat un bol cu lapte şi cereale,orientează-te către cerealele care conţin multe fibre. Cele mai bune sunt fulgii de ovăz.

Consumi băuturi bogate în fructoza

Fructoza este un îndulcitor artificial care încetineşte fluxul sangvin şi scade capacitatea creierului de a controla senzaţia de foame. Aşadar,evită pe cât posibil băuturile care conţin cantităţi mari de fructoză,altfel te vei confrunta în permanenţă cu o senzaţie accentuată de foame.

Nu bei ceaiuri

Consumul de ceai stimulează metabolismul şi scade nivelul zahărului din sânge. Aşadar,bea câte o cană de ceai negru după ce ai consumat alimente bogate în carbohidraţi sau în glucoză. Astfel,îţi vei ţine apetitul alimentar sub control.