Iată ce alimente păcălesc foamea!

1 69547 original jpg jpeg

Dacă despre unele alimente se poate spune că te îngraşă sau îţi fac foamea mai aprigă, despre altele putem afirma în mod clar că îţi dau o senzaţie de saţietate pentru mai mult timp.

Cum să scăpăm de senzaţia de foame şi să accelerăm arderea grăsimilor? Aceasta este întrebarea care ne-a măcinat cel puţin o dată în viaţă. Norocul nostru este însă că,pe lângă sport,  există şi alimente care potolesc senzaţia de foame timp îndelungat.

Bananele oferă senzaţia de saţietate

Este recomandat să mănânci o banană dimineaţa,la cel puţin o jumătate de oră după ce ai băut un pahar cu apă plată. Vei observa că nu îţi va mai fi foame timp de câteva ore.  Bananele sunt consistente şi conţin mult potasiu,chiar dacă sunt mai sărace în calorii decât alte alimente. În plus,vei scăpa şi de pofta „de dulce“ de după masă.

Perele sunt bogate în fibre

Chiar dacă se recomandă consumul unui măr pe zi,mai bine te-ai orienta către pere. Şi asta din două motive:merele,deşi sunt foarte sănătoase,provoacă senzaţia de foame,iar perele conţin mai multe fibre. Astfel,te ajută să scazi în greutate mai repede pentru că sunt mai săţioase şi merg de minune pe post de gustare.

Citeşte şi:

Cele mai bune alimente pentru sănătate

5 variante pentru un mic dejun hrănitor

Pericolele ceaiurilor de slăbit

Fasolea roşie are mai puţine calorii

Boabele de fasole roşie conţin proteine,fier,potasiu,acid folic şi magneziu,dar şi amidon rezistent,adică multe dintre calorii nu sunt absorbite de organism. Datorită conţinutului bogat în fibre solubile,fasolea roşie potoleşte foamea şi scade colesterolul „rău“.

Iaurtul simplu –bun şi seara

Chiar dacă mănânci porţii mici,iaurtul potoleşte repede tendinţa de a da buzna la frigider. În plus,te ajută să-ţi menţii silueta datorită fermenţilor şi enzimelor pe care le conţine. Iartul simplu,fără fructe,se poate mânca şi seara,după ora 19,fără a-ţi afecta greutatea. Cu toate acestea,el trebuie consumat în porţii cât mai mici! Pentru a slăbi sau pentru a te menţine în formă,este recomandată varianta light,cu puţine grăsimi şi fără arome,fructe sau alte ingrediente.

Alune,o gustare sănătoasă

Crude şi nesărate,alunele sunt o combinaţie ideală de fibre şi grăsimi bune. Un studiu britanic arată faptul că cei care consumă câteva alune pe zi,în mod regulat,slăbesc mai uşor decât cei care se abţin de la consumul lor. Şi asta,spun cercetătorii,pentru că cei care mănâncă alune nu simt nevoia unor mese dese şi bogate. Ai grijă însă la cantitatea lor,întrucât nu trebuie să depăşeşti 50-70 de grame,adică o mână de alune pe zi.