În ce combinaţii să mănânci mere pentru efecte maxime

Mărul se „dă bine” şi cu alimente dulci, şi cu cele sărate. În anumite combinaţii, proprietăţile lui nutritive sporesc şi au efecte excelente asupra sănătăţii.
Măr şi pui:remediu pentru diabet
Bogat în fibre solubile şi în pectină,mărul împiedică absorbţia zaharurilor rapide şi echilibrează nivelul glicemiei în sânge. Carnea de pui,pe de altă parte,săracă în grăsimi şi bogată în vitamina B,ajută şi ea la echilibrarea acestui nivel. Prin urmare,dacă găteşti pui cu mere la cuptor,vei obţine un preparat sănătos,care te ajută dacă suferi de diabet sau dacă ţii o dietă săracă în zaharuri şi grăsimi.
Măr şi banană:excelent pentru digestie
Mărul şi banana conţin fibre insolubile care au rol în accelera tranzitl intestinal. A le consuma împreună îţi permite să te bucuri de o digestie bună şi să lupţi împotriva constipaţiei. Acelaşi efect îl are asocierea mărului cu prunele uscate.
Măr şi scorţişoară:taie apetitul
Mărul este fructul cel mai recomandat în cursele de slăbire. Este bogat în pectine,fibrele care aduc rapid senzaţia de saţietate şi care permit arderea zaharurilor şi grăsimilor.
Pe de altă parte,scorţişoara conţine cantităţi mari dintr-un flavonoid care ajută la echilibrarea conţinutului de zahăr din sânge. În combinaţie cu mărul,scade apetitul şi este ideală în dieta celor ce vor să piardă kilogramele în plus.
Citeşte şi: