Încearcă un stil de viaţă vegan!

1 50546 original jpg jpeg

Termenul “vegan” se referă nu doar la alimentaţie, ci şi la un stil de viaţă complet diferit de cel cu care ne-au crescut şi obişnuit părinţii. Dieta vegană se aseamănă cu postul creştinesc, dar scopurile sunt diferite. Tu de ce nu încerci?

Prin acet nou tip de dietă se urmăreşte detoxifierea organismului,prin eliminarea în primul rând a cărnii şi se doreşte în general un trai sănătos.

Veganii sunt vegetarienii care au eliminat orice aliment de provenienţă animală-lapte,ouă,brânză-şi care susţin în acelaşi timp şi protejarea animalelor.

Din alimentaţia vegană nu lipsesc legumele şi fructele,orezul,cartofi,cerealele,spanacul,nucile şi alunele,brânza tofu sau soia. Salatele vegane sunt un adevărat prilej de a-ţi testa imaginaţia culinară:ananas,kiwi,alune caju,castraveţi şi branză tofu pentru o cină uşoară,sau globuleţe de soia cu orez,alune şi spanac pentru un prânz hrănitor. Astea sunt doar câteva exemple,pentru că în realitate,vegetarienii au o gamă largă de mâncăruri din care pot alege.

În general,poţi cumpăra mâncăruri strict vegetariene de la magazinele cu produse naturale şi bio,si chiar şi din supermarketurile obişnuite,unde găseşti mereu produse delicioase.

Dacă îţi place să găteşti şi ai timp la dispoziţie,găseşti nenumărate reţete online. În plus,magazinele cu produse naturale sunt locuri excelente pentru a explora noi soiuri de “mâncare”. Vei găsi tipuri exotice de cereale şi fasole şi alte ingrediente de care nu ştiai şi pe care nu le-ai fi încercat vreodată.

La restaurant,de asemenea,varietatea va fi mare. Meniuri strict vegetariene vei găsi cu precădere în restaurantele chinezeşti,indiene,italiene,mexicane,tailandeze,dar şi în cele cu specific local. Trebuie doar să te interesezi ce cuprinde categoria mâncărurilor de post!