Înlocuitori pentru zahăr. Iată care sunt cei mai buni!

1 62128 original jpg jpeg

Mierea, nectarul de agave sau siropul de arţar se numără printre cei mai sănătoşi înlocuitori pentru zahăr, având numeroase beneficii pentru sănătate.

Înlocuitorii zahărului pot fi utili dacă încerci să-ţi controlezi cantitatea de calorii pe care le consumi sau dacă ai diabet zaharat şi trebuie să fie atentă la concentraţia glucozei în sânge.

Înlocuitori pentru zahăr:melasa

Conţine fier şi calciu,fiind indicată în special la coacerea alimentelor. Melasa este consistentă şi vâscoasă şi,pentru că este mai dulce decât zahărul,trebuie consumată cu măsură.

Înlocuitori pentru zahăr:nectarul de agave

O linguriţă de nectar de agave conţine 20 de calorii. Acest înlocuitor pentru zahărse găseşte în cereale şi iaurt. Nectarul este un produs care se obţine din planta de agave,având gustul şi textura similare cu mierea. Nu conţine la fel de mulţi antioxidanţi ca mierea,dar are cam aceleaşi calorii.

Înlocuitori pentru zahăr:stevia rebaudiană

Frunzele acestei plante pot să înlocuiască cu success zahărul,numărându-se printre cei mai sănătoşi îndulcitori. Steviarebaudiană este recomandată în special persoanelor care suferă de diabet,având zero calorii.

Înlocuitori pentru zahăr:mierea

Acest produs apicol conţine numeroase vitamine şi minerale,şi studii recente arată că nu creşte nivelul de zahăr din sânge la fel de repede ca alţi îndulciotori. Chiar dacă o linguriţă de miere conţine doar 21 de calorii,trebuie consumată cu măsură.

Înlocuitori pentru zahăr:siropul de arţar

Este utilizat în special pentru a substitui îndulcitorii artificiali,cum sunt aspartamul şi zaharina. Pentru că are un indice glicemic mic şi are numeroase minerale,este recomandat de nutriţionişti. Mai mult,siropul de arţar conţine antioxidanţi care ţin la distanţă multe boli. Poate fi utilizat la prepararea prăjiturilor,dar şi pentru sosuri pentru salate ori feluri principale.

Înlocuitori pentru zahăr:Xylitolul

Este un îndulcitor natural care se găseşte în fibrele fructelor,legumelor (ciuperci) ori cerealelor. O linguriţă de Xylitol conţine doar 10 calorii. Numeroase cercetări arată că acest înlocuitor natural pentru zahăr are beneficii asupra igienii orale,căilor respiratorii şi te ajută să-ţi ţii greutatea sub control.Recente

Barbat jpg
Creveti mantis jpg
sindromul impostorul shutterstock 2146571189 jpg
Clark 1 jpg
cap om jpg
femeie meteo shutterstock 1908728758 jpg
1 shutterstock 35686414 culori jpg jpeg
Test personalitate jpg
Culoare jpg
Kanji jpg
lider   be unique gbe1cfc331 1280 jpg
bani jpeg
elementele naturii   shutterstock 249716197 jpg
oua incondeiate bucovina jpeg
2 tablou  jpg
Paste   shutterstock 1896795169 jpg
Culori  jpg
interviu angajare 365256740 jpg
florii 1 jpeg
depresie