Îţi doreşti jobul? Nu face aceste greşeli!

1 72729 original jpg jpeg

Cu o strângere fermă de mâini, un contact vizual sincer, dar natural şi cu o tinuţă decentă şi impecabilă nu poţi fi sigură că faci o impresie bună viitorul angajator. Dacă îti doreşti foarte tare să câştigi jobul mult-dorit, evită aceste greşeli la interviu. Sunt eliminatorii!

Sunt câteva lucruri care te pot descalifica înainte să răspunzi inteligent la întrebări. Iată care sunt cele mai grave greşeli la interviu,pe care trebuie neapărat să le ocoleşti.

Ce trebuie să purtăm şi ce să evităm la un interviu

Nu întârzia

Fă un drum până la locul întâlnirii cu o zi înainte de interviu. Doar aşa vei şti cu aproximaţie cât îţi ia să fii la timp la ora stabilită. Dar,dacă din diverse motive crezi că vei întârzia,e de bun-simt să anunţi,ca să puteţi stabili o reprogramare.

Alege cu grijă hainele

O ţinută adecvată variază în funcţie de locul de muncă,aşa că nu există reguli clare în privinţa hainelor pe care să le îmbraci la serviciu. Pentru un interviu,îţi propun să observi din vreme stilul vestimentaragreat de companie,ca să fii în ton cu ceilalţi. Te-ai simţi incomod să vezi că oamenii din firmă preferă stilul lejer,relaxat,iar tu eşti în costum gri-petrol,precum cele purtate de şefii sucursalelor bancare.

Cum te adaptezi la noul loc de muncă

Fă-ţi bine temele

Asta înseamnă,în primul rând,că trebuie să ştii ce ai trecut în CV-ul tău. Pregăteşte-te să participi şi la teste de competenţă,dacă jobul presupune asta. Nu exagera în CV şi nu minţi. Asta este una dintre acele greşeli la interviu descalificante.

Nu-ţi critica şefii cu care ai lucrat

Nu e nicio problemă să vorbeşti despre ceea ce ai vrea să realizezi din funcţia pusă la dispoziţie şi să faci o comparaţie cu actualul loc de muncă,unde nu găseşti toate resursele pentru a evolua în acest sens. Însă nu este bine să dai vina pe conducere,pentru că nu ai putut realiza tot ce ţi-ai propus de când te-ai angajat. Interlocutorul tău te poate considera un colaborator dificil şi de ocolit.

Nu da sfaturi despre cum poate merge treaba în companie

Angajatorii solicită adesea celor chemaţi la interviu sfaturi şi idei despre cum ar putea fi îmbunătăţită activitatea în cadrul firmei. Sau cum văd ei compania din afară şi cu ce ar putea contribui la bunul mers al afacerilor. Cei care vin la interviu se apucă,din păcate,să dea sfaturi deloc diplomate şi să găsească tot felul de idei îndrăzneţe,care transmit un mesaj dezamăgitor pentru angajator.

E ca şi cum i-ai spune că nu face o treabă bună,dimpotrivă,şi doar alături de tine acest lucru se poate schimba,în bine,evident. Aici mulţi nu înţeleg unde greşesc,pentru că ei vor doar să demonstreze intervievatorilor că au idei măreţe şi că vor să se implice.Recente

pisica furioasa shutterstock 1763149937 jpg
burnout jpeg
SPAM jpg
intalnire romantica jpg
Emoticoane jpg
inselat jpg
nevoia de control   volan   shutterstock 2011393733 jpg
Frica jpg
angajare   interviu   hr process gb5e304e4d 1280 png
Excentric jpg
Narcisist jpg
Top 6 greseli de management care duc angajatii mai aproape de burnout jpg
femeie cu catel jpg
OK Manastirea Humor 523823332 jpg
lider familie shutterstock 1256373445 jpg
echilibru jpg
Longevitate jpg
Fericire jpg
multe obiecte   colectionare compulsiva   shutterstock 1742622026 jpg
Frica jpg