Lucrezi într-un call center? Iată la ce te expui!

1 75032 original jpg jpeg

Persoanele care lucrează într-un call center dezvoltă, în timp, probleme la nivelul gâtului şi al corzilor vocale, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii din Irlanda.

Oamenii de ştiinţă susţin că un sfert din persoanele care lucrează în call center-uri suferă de probleme ale vocii,alături de alte tulburări legate direct de activitatea lor profesională.

Pierderile de voce,iritaţiile gâtului sau dificultăţile respiratorii sunt câteva dintre problemele de sănătate cu care se confruntă cei care îşi suprasolicită vocea la muncă.

Acestea sunt concluziile unei echipe de cercetători de la Universitatea Ulster (Irlanda),care a desfăşurat un studiu pe circa 600 de persoane care lucrează în 14 call center-uri britanice.

Specialiştii afirmă că la instruirea acestor salariaţi nu sunt abordate aspecte legate de voce. Nu se acordă suficientă atenţie reglării aerului ambiant şi,îndeosebi,nivelului de umiditate.

De asemenea,există o gestionare defectuoasă a timpului alocat pauzei (vocea nu se odihneşte,aşa cum ar trebui),iar spaţiile de lucru sunt neadaptate muncii desfăşurate.Recente

Secret, zodii jpg
George Clooney, Lisa Snowdon  Shutterstock jpg
Curatenie jpg
cupluri de vedete  sursa   Shutterstock jpg
flori shutterstock 553167952 jpg
apocalipsa jpg
joburi de viitor jpg
Obiceiuri noi jpg
Suflet pereche jpg
Job jpg
femeie cu geantă  foto   Shutterstock jpg
Parinte jpg
Test jpg
print 3d  Shutterstock jpg
Ce spune despre tine culoarea preferata  Sursa foto shutterstock 1981034735 jpg
Intelepciune jpg
prima intalnire jpg
Cuplu jpg
Stres jpg
Restaurant cu specific italian jpg