Mănâncă aceste alimente în fiecare zi ca să slăbeşti
Potrivit unei cercetări recente publicată în „Jurnalul de Nutriţie Clinică“, există câteva alimente care ar putea fi cheia în menţinerea siluetei. Sunt trei la număr şi au şi numeroase beneficii pentru sănătate.
Cercetarea a analizat 21 de studii clinice la care au participat peste 900 de persoane. Oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că o cană cu linte sau cu năut ori fasole,consumată în fiecare zi,favorizează slăbirea.
De ce să mănânci fasole
Beneficiile consumului alimentelor boabe sunt extinse. Chiar dacă nu vrei neapărat să pierzi în greutate,există o mulţime de motive ca să incluzi lintea,năutul şi fasolea în meniul zilnic. Fasolele sunt unele dintre alimentele care conţin o combinaţie de fibre,proteine şi carbohidraţi complecşi. Această combinaţie îţi dă senzaţia de saţietate,înhibă poftele şi te ajută să scapi de kilogramele în plus. Fibrele previn absorbţia caloriilor,în timp ce mineralele,vitaminele şi antioxidanţii prezenţi în legumele boabe ţin la distanţă cancerul,diabetul şi bolile cardiace.
Citeşte şi:Cum funcţionează dieta suedeză
Ce beneficii au lintea şi năutul
Doar o ceaşcă de linteconţine 18 grame de proteine şi 37% din necesarul zilnic de fier recomandat. Lintea este un excelent înlocuitor al cărnii şi este disponibilă sub mai multe varietăţi. Lintea maro este cea mai populară şi mai moale,în timp ce cea verde are o consistenţă mai fermă şi o aromă uşoară,dulce.
Năutul,întâlnit şi sub numele de fasolea garbanzo,este cunoscut ca bază pentru hummus. Însă boabele de năut sunt,de asemenea,minunate în salate,supe sau prăjite,pentru o gustare crocantă. Acest tip de leguminoase conţine fibre,care îmbunătăţesc sănătatea digestivă,precum şi antioxidanţii şi alte ingrediente care ajută la reglarea glicemiei şi menţin inima sănătoasă.
Citeşte şi:Dieta cu căpşuni:slăbeşti 4 kg în 7 zile
Problema este că legumele boabe au o reputaţie proastă. Nu numai că sunt asociate cu flatulenţa,dar ideea de a înmuia fasolea uscată sau năutul peste noapte pare a necesita prea multă pregătire. Dar adevărul este că fasolea,lintea şi năutul provoacă mult mai puţină suferinţă digestivă decât s-ar crede.
Credit foto:www.health.com