Mâncăruri fără gluten

1 81441 original jpg jpeg

Chiar dacă n-ai intoleranţă la gluten, poţi să mai schimbi, din când în când, alimentaţia. Asta-ţi face bine, pentru că, uite, de exemplu, dieta cu gluten îţi produce mult mucus în organism. Lucru care nu e bun.

Poţi să zici cât vrei şi ce vrei despre cum că, de exemplu, dieta fără gluten e un moft sau că e la modă sau că e foarte hipsteresc să mănânci fără gluten, dar ideea e că nu-ţi strică deloc ca, din când în când, să-ţi mai altoieşti opţiunile alimentare.Deci care ar putea fi acele alimente care ţi-ar putea asigura un organism lipsit de mucus şi plin de vitalitate?

Năutul

Năutul e senzaţional, nu doar pentru că, pur şi simplu, urmăreşti să ai o dietă mai alcalinizantă, ci şi că poţi s-o foloseşti în extrem de multe feluri. Nu doar ca falafel sau humus, ci şi ca făină de pus în aluaturile tale (pizza, pâinici, turte, chestii).

O jumătate de cană de năut furnizează 110 calorii, 27 g carbohidraţi, 130 mg sodiu, 6 g de fibră, 6 g de proteină.

Cartofii

Sunt mulţi cei care, în încercarea de a mai scăpa de alimentele cu gluten, optează prea des pentru alimentele gata făcute, uitând că, la un pas de ei, în sertarul de jos al frigiderului, se găsesc cartofii – un aliment săţios, versatil, fără gluten, care poate fi gătit în o mie de feluri, care mai de care mai fără gluten!

1 cartof de mărime medie furnizează 160 de calorii, 0 grăsime, 37 g de carbohidraţi, 15 mg sodiu, 5 mg de fibră, 4 g de proteină.

Porumbul

Din el se fac multe mâncăruri fără gluten, aşa că apelează direct la sursă. Porumbul e excelent pentru aportul de vitamine şi  minerale, cu condiţia să fie bio.

Un porumb de mărime medie furnizează 120 de calorii, 2 g de grăsime, 17 g de carbohidraţi, 5 g de zahăr, 30 mg de sodiu, 3 g de fibră, 4 g de proteină.

Brânza Cheddar

Nu toate brânzeturile sunt fără gluten, dar brânza Cheddar este! Brânza asta de-li-cioa-să nu doar că n-are gluten, dar are şi calciu. Mult calciu! N-are carbohidraţi, aşa că e bună să ţi-o treci pe lista alimentelor bune pentru dietă, dacă ai chef.

Cartofii dulci

Livrează o formă complexă de carbohidraţi, iar persoanele alergice la gluten pot să-i consume în linişte. Sunt plini de vitamina A, fibre şi o cantitate decentă de potasiu. 

Un cartof dulce de mărime medie are 100 de calorii, 24 de carbohidraţi, 7 g de zahăr, 41 g de sodiu.

Conopida

E mai scăzută în carbohidraţi decât cartofii, dar poţi să-ţi faci un piure delicios. Ai o mâncare delicioasă, fără gluten, plină de calciu, magneziu, potasiu, vitaminele B şi C.Recente

Secret, zodii jpg
George Clooney, Lisa Snowdon  Shutterstock jpg
Curatenie jpg
cupluri de vedete  sursa   Shutterstock jpg
flori shutterstock 553167952 jpg
apocalipsa jpg
joburi de viitor jpg
Obiceiuri noi jpg
Suflet pereche jpg
Job jpg
femeie cu geantă  foto   Shutterstock jpg
Parinte jpg
Test jpg
print 3d  Shutterstock jpg
Ce spune despre tine culoarea preferata  Sursa foto shutterstock 1981034735 jpg
Intelepciune jpg
prima intalnire jpg
Cuplu jpg
Stres jpg
Restaurant cu specific italian jpg