Mâncăruri fără gluten

1 81441 original jpg jpeg

Chiar dacă n-ai intoleranţă la gluten, poţi să mai schimbi, din când în când, alimentaţia. Asta-ţi face bine, pentru că, uite, de exemplu, dieta cu gluten îţi produce mult mucus în organism. Lucru care nu e bun.

Poţi să zici cât vrei şi ce vrei despre cum că, de exemplu, dieta fără gluten e un moft sau că e la modă sau că e foarte hipsteresc să mănânci fără gluten, dar ideea e că nu-ţi strică deloc ca, din când în când, să-ţi mai altoieşti opţiunile alimentare.Deci care ar putea fi acele alimente care ţi-ar putea asigura un organism lipsit de mucus şi plin de vitalitate?

Năutul

Năutul e senzaţional, nu doar pentru că, pur şi simplu, urmăreşti să ai o dietă mai alcalinizantă, ci şi că poţi s-o foloseşti în extrem de multe feluri. Nu doar ca falafel sau humus, ci şi ca făină de pus în aluaturile tale (pizza, pâinici, turte, chestii).

O jumătate de cană de năut furnizează 110 calorii, 27 g carbohidraţi, 130 mg sodiu, 6 g de fibră, 6 g de proteină.

Cartofii

Sunt mulţi cei care, în încercarea de a mai scăpa de alimentele cu gluten, optează prea des pentru alimentele gata făcute, uitând că, la un pas de ei, în sertarul de jos al frigiderului, se găsesc cartofii – un aliment săţios, versatil, fără gluten, care poate fi gătit în o mie de feluri, care mai de care mai fără gluten!

1 cartof de mărime medie furnizează 160 de calorii, 0 grăsime, 37 g de carbohidraţi, 15 mg sodiu, 5 mg de fibră, 4 g de proteină.

Porumbul

Din el se fac multe mâncăruri fără gluten, aşa că apelează direct la sursă. Porumbul e excelent pentru aportul de vitamine şi  minerale, cu condiţia să fie bio.

Un porumb de mărime medie furnizează 120 de calorii, 2 g de grăsime, 17 g de carbohidraţi, 5 g de zahăr, 30 mg de sodiu, 3 g de fibră, 4 g de proteină.

Brânza Cheddar

Nu toate brânzeturile sunt fără gluten, dar brânza Cheddar este! Brânza asta de-li-cioa-să nu doar că n-are gluten, dar are şi calciu. Mult calciu! N-are carbohidraţi, aşa că e bună să ţi-o treci pe lista alimentelor bune pentru dietă, dacă ai chef.

Cartofii dulci

Livrează o formă complexă de carbohidraţi, iar persoanele alergice la gluten pot să-i consume în linişte. Sunt plini de vitamina A, fibre şi o cantitate decentă de potasiu. 

Un cartof dulce de mărime medie are 100 de calorii, 24 de carbohidraţi, 7 g de zahăr, 41 g de sodiu.

Conopida

E mai scăzută în carbohidraţi decât cartofii, dar poţi să-ţi faci un piure delicios. Ai o mâncare delicioasă, fără gluten, plină de calciu, magneziu, potasiu, vitaminele B şi C.



Recente

Sfanta Mucenita Ecaterina  Sursa foto shutterstock 1649715868 jpg
shutterstock 2395327839 jpg
Ce profesie ti se potriveste in functie de modul in care iti incrucisezi bratele  Sursa foto shutterstock 2462734087 jpg
Gaselnita care te ajuta sa alegi un filtru de ulei singura fara ajutor masculin (1) jpg
Ce trebuie sa stii despre Lasata secului  Sursa foto shutterstock 2253537285 jpg
shutterstock 1458528509 jpg
shutterstock 2530319391 jpg
shutterstock 690061417 jpg
Sfintii Mihail si Gavriil  Sursa foto Doxologia jpg
shutterstock 1703969782 jpg
Memoria iti joaca feste  Nu sari peste acest pas din rutina de dimineata  Sursa foto shutterstock 283065242 jpg
Iluzie optica  Ai o gandire rationala sau emotionala  Sursa foto mia yilin TikTok jpg
shutterstock 2445908607 jpg
Semne prin care corpul iti cere o pauza  Sursa foto shutterstock 2199052579 jpg
shutterstock 2427040417 jpg
shutterstock 1469273255 jpg
Test  Cat de empatic esti  Sursa foto shutterstock 304371794 jpg
shutterstock 2459079871 jpg
credit online rapid buget strategii financiare jpg
Secretele celor care isi pastreaza calmul  Sursa foto shutterstock 2249785429 jpg