Mâncăruri fără gluten

1 81441 original jpg jpeg

Chiar dacă n-ai intoleranţă la gluten, poţi să mai schimbi, din când în când, alimentaţia. Asta-ţi face bine, pentru că, uite, de exemplu, dieta cu gluten îţi produce mult mucus în organism. Lucru care nu e bun.

Poţi să zici cât vrei şi ce vrei despre cum că, de exemplu, dieta fără gluten e un moft sau că e la modă sau că e foarte hipsteresc să mănânci fără gluten, dar ideea e că nu-ţi strică deloc ca, din când în când, să-ţi mai altoieşti opţiunile alimentare.Deci care ar putea fi acele alimente care ţi-ar putea asigura un organism lipsit de mucus şi plin de vitalitate?

Năutul

Năutul e senzaţional, nu doar pentru că, pur şi simplu, urmăreşti să ai o dietă mai alcalinizantă, ci şi că poţi s-o foloseşti în extrem de multe feluri. Nu doar ca falafel sau humus, ci şi ca făină de pus în aluaturile tale (pizza, pâinici, turte, chestii).

O jumătate de cană de năut furnizează 110 calorii, 27 g carbohidraţi, 130 mg sodiu, 6 g de fibră, 6 g de proteină.

Cartofii

Sunt mulţi cei care, în încercarea de a mai scăpa de alimentele cu gluten, optează prea des pentru alimentele gata făcute, uitând că, la un pas de ei, în sertarul de jos al frigiderului, se găsesc cartofii – un aliment săţios, versatil, fără gluten, care poate fi gătit în o mie de feluri, care mai de care mai fără gluten!

1 cartof de mărime medie furnizează 160 de calorii, 0 grăsime, 37 g de carbohidraţi, 15 mg sodiu, 5 mg de fibră, 4 g de proteină.

Porumbul

Din el se fac multe mâncăruri fără gluten, aşa că apelează direct la sursă. Porumbul e excelent pentru aportul de vitamine şi  minerale, cu condiţia să fie bio.

Un porumb de mărime medie furnizează 120 de calorii, 2 g de grăsime, 17 g de carbohidraţi, 5 g de zahăr, 30 mg de sodiu, 3 g de fibră, 4 g de proteină.

Brânza Cheddar

Nu toate brânzeturile sunt fără gluten, dar brânza Cheddar este! Brânza asta de-li-cioa-să nu doar că n-are gluten, dar are şi calciu. Mult calciu! N-are carbohidraţi, aşa că e bună să ţi-o treci pe lista alimentelor bune pentru dietă, dacă ai chef.

Cartofii dulci

Livrează o formă complexă de carbohidraţi, iar persoanele alergice la gluten pot să-i consume în linişte. Sunt plini de vitamina A, fibre şi o cantitate decentă de potasiu. 

Un cartof dulce de mărime medie are 100 de calorii, 24 de carbohidraţi, 7 g de zahăr, 41 g de sodiu.

Conopida

E mai scăzută în carbohidraţi decât cartofii, dar poţi să-ţi faci un piure delicios. Ai o mâncare delicioasă, fără gluten, plină de calciu, magneziu, potasiu, vitaminele B şi C.



Recente

interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg
5 calitati nelipsite persoanelor inteligente emotional  Sursa foto shutterstock 715595482 jpg