Nutriţionista Marie Vrânceanu: "75% din femei sunt victimele mâncatului emoţional"

Foarte mulţi oameni au tendinţa de a mânca şi în absenţa foamei fiziologice. Deseori, o fac de nervi.
Nutriţionista Marie Vrânceanu ne explică în ce mod pot fi depăşite aceste stări pentru a nu deveni obezi în urma mâncatului emoţional. Nu vă lăsaţi mânaţi de furie,singurătate sau nelinişte şi să mergeţi direct la frigider. Cine cade pradă impulsului de moment are un risc sporit de a deveni obez.
Bărbaţii,mai puţin afectaţi
"Mai multe studii au arătat că aproximativ 75% din femeile care încercau să slăbească mâncau pe fond nervos. De altfel, femeile sunt mai afectate de acest fenomen decât bărbaţii, ele având mai frecvent tendinţa să mănânce ca o formă de consolare",explică nurtiţionista Marie Vrânceanu.
De ce apare această suferinţă
Foamea nervoasă este larg răspândită în rândul persoanelor obeze şi supraponderale şi se poate manifesta pentru perioade scurte până la a ocupa un spaţiu important în viaţa acestora. "Încă din faza de nou-născut, dacă mama îi alină orice suferinţă oferindu-i hrană, copilul va învăţa că, indiferent de nevoile sale, se poate trata mâncând ceva chiar dacă asta nu satisface nevoia în sine. La vârsta adultă, el poate dezvolta foame nervoasă. De asemenea, nu sunt rare persoanele care susţin că au început să folosească hrana pentru gestionarea emoţiilor",susţine Marie Vrânceanu.