Produse dietetice care îngraşă

1 75888 original jpg jpeg

Vara este sezonul dietelor mai light, însă este şi perioada în care poţi cădea uşor pradă produselor dietetice care favorizează surplusul de kilograme, efectul invers faţă de cel propus.

Vara este sezonul dietelor mai light, însă este şi perioada în care poţi cădea uşor pradă produselor dietetice care favorizează surplusul de kilograme, efectul invers faţă de cel propus.

Dacă obişnuieşti să mănânci des salate ar trebui să ştii că pe lângă faptul că este o masă sănătoasă, te pot ”ajuta” să acumulezi câteva kilograme în plus datorită anumitor ingrediente pe care şi tu le foloseşti. 

Una dintre legumele cu multe calităţi nutriţionale este morcovul, însă trebuie să ai grijă la cantitatea pe care o consumi deoarece acesta îţi poate aduce un aport mare de sare, calorii şi grăsimi deloc prietenoase cu silueta ta. 

Nu combina legumele cu grăsimi 

Una dintre cele mai nefaste combinaţii la care poţi apela este să combini untul de arahide cu pâine sau legume bogate în fibre. Şi asta deoarece chiar dacă untul de arahide aduce un aport de grăsimi şi proteine sănătoase, combinarea lui cu alte alimente nu este tocmai o alegere potrivită.

Pentru micul dejun cea mai bună variantă pare a fi o pastă din humus servită cu ardei gras, sosul de soia negru servit cu legume crude sau un iaurt cu o linguriţă de miere şi câteva seminţe sau nuci pisate.

Cartofii dulci prăjiţi

Deşi se crede că sunt mult mai sănătoşi, mai ales pentru cantitatea ridicată de beta-caroten care odată ajunsă în organism se transformă în vitamina A, dar îţi oferă şi aportul necesar zilnic de vitamina D, acid folic, potasiu, fibre. Însă chiar şi aşa dacă vei alege să găteşti această legumă la abur alături de broccoli, dovlecei sau alte legume, numărul de calorii pe care ţi le va furniza va creşte considerabil la fel ca şi numărul de grăsimi. Şi asta deoarece prin prepararea lor termică îşi pierd o mare parte din antioxidanţii de care dispun.

Salata de crudităţi rămâne totuşi cea mai sănătoasă variantă şi asta doar în cazul în care alegi să o asezonezi, dar cu zeamă de lămâie sau oţet de mere.

Află ce produse dietetice te îngraşă şi cum trebuie să le consumi pentru a preveni acest lucru pe clicksanatate.ro.