Promisiuni culinare pentru 2012
Ai avut un an bun în 2011 şi de cum ai trecut pragul în noul an, încă te obişnuieşti să scrii data corect pe planurile tale pentru noul an. Iată câteva pe care le poţi îndeplini şi în bucătărie.
Pâine făcută în casă.Poate nu ai un cuptor cu lemne,poate nu ai o maşină de făcut pâine,dar un cuptor normal este mai mult decât suficient pentru o pâine gustoasă şi sănătoasă. Nici nu e atât de greu de făcut pe cât ai crede,dacă greşeşti ceva,nu faci o pagubă mare pentru că ingredientele sunt ieftine. Reţete de pâine găseşti peste tot,care mai de care mai simple sau mai complicate,în funcţie de ce doreşti şi toate mult mai gustoase şi mai sănătoase decât pâinea de pe rafturile supermarketurilor. Începe uşor,cu cantităţi mai mici pentru a evita eşecul cu cantităţi mari,urmează îndeaproape instrucţiunile,apoi bucură-te de mirosul care va ieşi îmbietor din bucătăria ta.Deşi poate părea complicat,să-ţi faci singură cârnaţii acasă este posibil. Nu e obligatoriu să aibă aceeaşi formă,dar pot cu siguranţă să fie la fel de gustoşi şi,ca majoritatea preparatelor proprii,mult mai gustoşi.Una din cele mai bune idei pe care le poţi avea anul acesta este îngheţata. Pentru că vrei să ai grijă de siluetă,iar etichetele dietetice nu-ţi mai inspiră încredere,vei alege să-ţi faci îngheţata acasă,din ce vrei tu,cu aromele tale preferate,fără să mai numeri caloriile de pe pachet,consumându-le chiar în timp ce găteşti.Pastele tale preferate,în culorile şi aromele tale preferate. Să faci paste este,culmea,mai uşor decât ai crede. Dintr-un aluat la fel de distractiv de lucrat ca cel de pâine,pastele sunt printre cele mai versatile alimente cu care poţi găti.Crează propriile condimente.Zahăr vanilat,sare aromată,sau orice îţi mai trece prin cap ori găseşti prin revistele,respectiv site-urile culinare. Inspiră-te din ideile lui Jamie Oliversau ale bucătarului tău preferat şi sigur cămara ta va fimai bogată şi mai colorată.Foloseşte lichidele aromate.Cel mai probabil ai văzut că în unele reţete ţi se sugerează să foloseşti supă de carne sau de legume în loc de apa pe care o pui peste mâncare ca să scadă. Supa de carne sau de legume aduce un plus de gust,savoare şi consistenţă mâncării. Cel mai simplu este să faci o dată supă în cantitate mai mare,pe care să o pui în congelator şi să foloseşti câte puţin din ea de fiecare dată când ai nevoie.Trecând în alt capitol culinar,profită de acest început de an pentru a da startul unui obicei foarte bun,anume eliminarea risipei. Asta înseamnă să fii mai atentă la cantităţile de mâncare când găteşti,pentru a te asigura că totul se mănâncă,nu înseamnă că obligatoriu trebuie să mănânci tot ce ai în farfurie. Dacă a mai rămas ceva din cina de azi,nu arunca,mănâncă şi mâine,căci va fi la fel de bună. Evită să faci mâncare prea multă,pe care să nu o termini în câteva zile,căci se va strica,apoi vei fi nevoită să o arunci.