Pudra de roşcov te ajută să slăbeşti

1 70319 original jpg jpeg

Pe vremea bunicilor noştri, roşcovele rar lipseau din cămara gospodinelor. Erau folosite drept digestiv, sau intrau în componenţa deserturilor. Tu ştii ce beneficii îţi aduce pudra de roşcov?

Folosite din vremuri străvechi

Arborele numit roşcov sau caruba este cultivat,cu precădere,în ţările mediteraneene – Spania,Italia,Maroc. Fructele sale arată ca nişte păstăi verzi,care capătă culoare maro-roşcată după recoltare.

Sunt folosite din timpuri străvechi:se spune că Sfântul Ioan Botezătorul s-ar fi hrănit cu ele.

Leac anti-diaree

Berberii foloseau roşcovele pentru proprietăţile lor medicinale:sunt bogate în fibre şi echilibrează funcţia intestinală. Administrate sub formă de pudră amestecată cu apă caldă,roşcovele ajută în cazurile de diaree şi constipaţie,la copii.

În Cipru,roşcovele sunt folosite pentru prepararea unui desert tradiţional. În Liban,fructele sunt fierte,iar concentratul rezultat – o melasă dulce şi onctuoasă – este amestecat cu ulei de susan. Totul se mănâncă cu lipie libaneză.

Pudra combate refluxul gastro-esofagian

Din roşcove se extrag două produse foarte diferite,folosite pe scară largă în industria alimentară:făina (pudra) de roşcovă,cu gust şi aspect de cacao,şi guma de caruba.

Mai bine de jumătate din conţinutul roşcovei este alcătuti din zaharuri. S-a descoperit că taninii din roşcovă sunt „prietenoşi” cu flora intestinală,au efect calmant asupra mucoaselor intestinale şi stomacale,alungă greaţa şi diareea,inhibă dezvoltarea bacteriile intestinale,combat refluxul gastro-esofagian.

De asemenea,praful de roşcovă este sursă excelentă de vitamine,minerale,calciu şi are un excelent efect antioxidant. Poate fi consumată fără probleme de persoanele alergice,precum şi de cele care suferă de gastrită,indigestie sau enterocolită.

Scade colesterolul

Aportul caloric al pudrei este de doar 220 calorii la suta de grame. Are capacitatea de a diminua nivelul colesterolului. Consumată sub formă de băutură caldă,este excelentă în curele de slăbire,pentru că-ţi taie pofta de dulce şi induce rapid saţietate.

Ai nevoie de 2 căni de lapte,4 linguriţe de pudră de roşcov,2 linguriţe de scorţişoară pudră,o jumătate de linguriţă de ghimbir pudră. Încălzeşte laptele,adaugă condimentele şi pudra,amestecă bine. Lasă acoperit câteva minute. Vei obţine o băutură catifelată,cu gust delicat.

Te scapă de kilogramele în plus

La rândul ei,guma de caruba,ajunsă în stomac,formează un gel dens care întârzie absorbţia de lipide şi glucide,inducând rapid starea de saţietate. De aceea,guma respectivă ajută în curele de slăbire sau în tratamentele împotriva aterosclerozei.

Citeşte şi:

3 situaţii care-ţi dau iluzia că ţi-e foame

Ce zici de noua dietă cu fructe exotice?Recente

Ce senzatii fizice dau diverse emotii Sursa foto shutterstock 259347731 jpg
culori jpg
Regula 3 30 300 pentru a fi fericit Sursa foto shutterstock 2228784763 jpg
Tendinta pe retelele sociale de combatere a strestului Tapping EFT Sursa foto shutterstock 2141108933 jpg
amintiri jpg
empatie jpg
Cum sa cresti stima de sine Sursa foto shutterstock 2341996931 jpg
Rugaciune jpg
Somatizarea emotiilor jpg
cristaloterapie jpg
prescură jpg
Transfăgărășan jpg
Incredere in sine jpg
pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job foto  Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test Care este prima impresie pe care o faci Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg