Renunţă la grăsimi! La cele „rele“

1 68620 original jpg jpeg

Vrei să scapi de kilogramele în plus şi te gândeşti să scoţi grăsimile din meniu? Nu este o idee tocmai bună. Organismul are nevoie de le pentru a funcţiona normal. Doar că trebuie să le consumi cu moderaţie şi, pe cât posibil, pe cele „bune“.

De regulă,grăsimilese împart în două mari categorii:saturate şi nesaturate. Sau,pe înţeles,grăsimile sunt „rele“ şi „bune“. În mod normal,ar trebui ca dieta noastră zilnică să cuprindă numai grăsimi nesaturate sau polinesaturate,pe scurt „bune“,pentru că ele joacă un rol important în metabolismul celulelor,ţesuturilor şi al organelor interne.

Din nefericire,în alimentaţia de zi cu zi se regăsesc în cantitate mare şi grăsimi „rele“,care ne pun sănătatea în pericol. Adică pot provoca tulburări hormonale,pot afecta creierul şi predispun la boli cardiovasculare.

Introdu în dietă peştele gras şi măslinele

Surse de lipide „bune“,ideale în sezonul rece,când avem tendinţa să mâncăm mai săţios ca să ne încălzim,sunt peştii graşi,de exemplu macroul,somonul şi heringul,dar sănătoase sunt şi măslinele.

Lor li se adaugă nucile,migdalele,seminţele de in şi de cânepă,alte surse de grăsimi „bune“,pe care trebuie să le consumi frecvent. Ca să nu te îngraşi,e bine să mănânci 60 de grame de grăsimi nesaturate pe zi (aproximativ un pumn de migdale sau mieji de nucă),dacă ai o greutate corporală normală.

Unde se ascund grăsimile „rele“

Vrei să eviţi grăsimile „rele“ şi să le mănânci doar pe cele „bune“? Fereşte-te de denumirile de pe etichetele produselor alimentare,precum slănină,şorici,piele de găină,untură,şi limitează consumul de carne grasă de porc şi de oaie,dar şi produsele de patiserie.

Acestea din urmă conţin,în plus,şi acizi graşi de tip trans,care slăbesc sistemul imunitar. De asemenea,evită pe cât posibil mezelurile,semipreparatele şi alimentele de tip fast-food. Toate favorizează complicaţii cardiace.



Recente

Rugaciuni Sfantul Pantelimon  Sursa foto third 3910986 1280 jpg
medic incepator jpg
bnb@clikpentrufemei ro (1) jpg
Alege un desert preferat si afla cum esti perceput  Sursa foto shutterstock 1013046382 jpg
O femeie care pleaca in concediu  jpg
Culoarea preferata  Sursa foto shutterstock 2360547709 jpg
cursuri functionari curs resurse umane jpg
Beneficiile extrasalariale si afacerile la inceput de drum de ce ai nevoie de ele jpg
Stima de sine jpg
Minimalimul emotional  Sursa foto shutterstock 2409609473 jpg
psiholog jpg
Cum sa scapi de stres in opt secunde  Sursa foto shutterstock 1771976678 jpg
Test  Care fata e mai atragatoare  Sursa foto Pixabay si Shutterstock jpg
vise jpg
Test  Alege 3 animale  Sursa foto shutterstock 2156214857 jpg
De ce vezi adesea 1111  Sursa foto shutterstock 285177449 jpg
protectie spirituala jpg
Ce senzatii fizice dau diverse emotii  Sursa foto shutterstock 259347731 jpg
culori jpg
Regula 3 30 300 pentru a fi fericit  Sursa foto shutterstock 2228784763 jpg