Renunţă la grăsimi! La cele „rele“

1 68620 original jpg jpeg

Vrei să scapi de kilogramele în plus şi te gândeşti să scoţi grăsimile din meniu? Nu este o idee tocmai bună. Organismul are nevoie de le pentru a funcţiona normal. Doar că trebuie să le consumi cu moderaţie şi, pe cât posibil, pe cele „bune“.

De regulă,grăsimilese împart în două mari categorii:saturate şi nesaturate. Sau,pe înţeles,grăsimile sunt „rele“ şi „bune“. În mod normal,ar trebui ca dieta noastră zilnică să cuprindă numai grăsimi nesaturate sau polinesaturate,pe scurt „bune“,pentru că ele joacă un rol important în metabolismul celulelor,ţesuturilor şi al organelor interne.

Din nefericire,în alimentaţia de zi cu zi se regăsesc în cantitate mare şi grăsimi „rele“,care ne pun sănătatea în pericol. Adică pot provoca tulburări hormonale,pot afecta creierul şi predispun la boli cardiovasculare.

Introdu în dietă peştele gras şi măslinele

Surse de lipide „bune“,ideale în sezonul rece,când avem tendinţa să mâncăm mai săţios ca să ne încălzim,sunt peştii graşi,de exemplu macroul,somonul şi heringul,dar sănătoase sunt şi măslinele.

Lor li se adaugă nucile,migdalele,seminţele de in şi de cânepă,alte surse de grăsimi „bune“,pe care trebuie să le consumi frecvent. Ca să nu te îngraşi,e bine să mănânci 60 de grame de grăsimi nesaturate pe zi (aproximativ un pumn de migdale sau mieji de nucă),dacă ai o greutate corporală normală.

Unde se ascund grăsimile „rele“

Vrei să eviţi grăsimile „rele“ şi să le mănânci doar pe cele „bune“? Fereşte-te de denumirile de pe etichetele produselor alimentare,precum slănină,şorici,piele de găină,untură,şi limitează consumul de carne grasă de porc şi de oaie,dar şi produsele de patiserie.

Acestea din urmă conţin,în plus,şi acizi graşi de tip trans,care slăbesc sistemul imunitar. De asemenea,evită pe cât posibil mezelurile,semipreparatele şi alimentele de tip fast-food. Toate favorizează complicaţii cardiace.Recente

psiholog jpg
Cum sa scapi de stres in opt secunde Sursa foto shutterstock 1771976678 jpg
Test Care fata e mai atragatoare Sursa foto Pixabay si Shutterstock jpg
sezon estival jpg
vise jpg
Test Alege 3 animale Sursa foto shutterstock 2156214857 jpg
De ce vezi adesea 1111 Sursa foto shutterstock 285177449 jpg
protectie spirituala jpg
Ce senzatii fizice dau diverse emotii Sursa foto shutterstock 259347731 jpg
culori jpg
Regula 3 30 300 pentru a fi fericit Sursa foto shutterstock 2228784763 jpg
Tendinta pe retelele sociale de combatere a strestului Tapping EFT Sursa foto shutterstock 2141108933 jpg
amintiri jpg
empatie jpg
Cum sa cresti stima de sine Sursa foto shutterstock 2341996931 jpg
Rugaciune jpg
cristaloterapie jpg
Somatizarea emotiilor jpg
prescură jpg
Transfăgărășan jpg