Reţeta vedetelor de la Hollywood pentru un ten fără cusur

1 62154 original jpg jpeg

Un ten strălucitor se obţine nu numai cu produse de îngrijire, ci şi printr-o alimentaţie adecvată. Iar starurile marelui ecran consumă, în mod frecvent, un preparat-minune, plin de vitamine!

Supa de oase este preparatul care nu lipseşte din dieta vedetelor. Practic,pui la fiert,la foc mic,împreună cu legume şi zarzavaturi,oase de vită,de pui sau de peşte,împreună cu 1-2 linguri de oţet de mere. Laşi la foc timp de minimum 6 ore,astfel încât să obţii un lichid cât mai dens (gelatinos) la răcire.  Bea câte o cană în fiecare dimineaţă,mai ales în sezonul rece. Foloseşte doar carnea animalelor crescute în micile gospodării ţărăneşti!

 Supa groasă,densă,e un adevărat rezervor de substanţe nutritive şi hrănitoare pentru ten. Iată ce beneficii are acest preparat:

-        E sursă de aminoacizi care dau strălucire pielii. Supa de oase conţine,în concentraţii ridicate,glicină şi prolină,care stimulează producţia compuşilor ce dau elasticitate tenului.

-        E sursă de colagen. În supa de oase se găseşte,în cantităţi mari,colagen,care ajută pielea să arate mai tânără şi „şterge” ridurile. Colagenul şi gelatina din supă combat celulita,şi te ajută să ai unghii mai lucioase şi păr mai strălucitor.

-        E un „depozit” de minerale.  Supa de oase oferă belşug de calciu,magneziu şi fosfor,uşor de asimilat,şi care sunt benefice pentru piele şi pentru oase.

-        Oferă glutamină,un aminoacid esenţial,care îmbunătăţeşte digestia,creşte metabolismul şi contribuie la sănătatea muşchilor.

-        Oferă glicină,un compus care ajută la detoxificarea ficatului,prolină,esenţială pentru sănătatea oaselor,tendoanelor,ligamentelor şi muşchilor.

-        Stimulează imunitatea,are efect antiinflamator,alungă stresul şi oboseala cronică.

Citeşte şi:

Combinaţia alimentară care ucide bacteriile

Greşeli de alimentaţie care te îmbătrânesc