Semne care îţi arată că ai o dietă echilibrată

1 69690 original jpg jpeg

De pe lista ta de cumpărături nu lipsesc fructele şi legumele proaspete, peştele şi alimentele fără grăsimi. Dar toate aceste eforturi au vreun efect asupra sănătăţii tale?

Te menţii la greutatea ideală

Primul semn  care te va da de gol dacă ai dietă dezechilibrată este cântarul. Hainele vor fi din ce în ce mai strâmte,iar oglinda nu-ţi va arăta imaginea pe care vrei să o vezi. Asta înseamnă fie că nu ai un orar de mese bine stabilit şi mănânci la ore târzii,fie că eşti amatoare de dulciuri. Dacă nu a mai fost nevoie să schimbi hainele de ani de zile,e un semn că ştii ce e bine să ai în frigider.

Nivelul de colesterol este în limite normale

Est primul semn care-ţi spune că dieta ta este corectă şi că nu ai de ce să-ţi faci griji. În unele cazuri o valoare ridicată poate fi cauzată de factori genetici,dar prin alimentaţie o poţi ţine sub control.

Ai o tensiune arterială de invidiat

Chiar dacă ai probleme cu inima,asta nu înseamnă că este obligatoriu să ai puseuri de tensiune. Şi dieta influenţează circulaţia sângelui,mai ales dacă obişnuieşti să consumi produse sărate,alcool sau alimente bogate în potasiu. Dacă aparatul de tensiune nu arată valori anormale,înseamnă că ştii cu ce ai voie să te răsfeţi şi cu ce nu.

Te lauzi cu un păr bogat şi un ten strălucitor

Te mândreşti cu podoaba ta capilară,iar ridurile încă nu ţi-au creat probleme? Asta pentru că obişnuieşti să mănânci grăsimi sănătoase cum sunt cele din avocado,nuci şi măsline,care-ţi fortifică structura firului de păr şi menţin nivelul de colagen de la nivelul pielii,pentru ca aceasta să nu-şi piardă elasticitatea.

Osteoporoza este o necunoscută pentru tine

Ai auzit de această afecţiune,dar din fericire simptomele specifice te-au ocolit până acum. Este şi normal având în vedere că nu trece o zi fără să alegi drept gustare fructe proaspete sau iaurt. Mineralele şi vitamine din conţinutul lor au avut grija ca sistemul tău osos să fie la fel de puternic ca în tinereţe.

Citeşte şi:

Alimente care elimină toxinele din corp

Combinaţii de alimente care îngraşă