Sfaturi de la experţi: cum să slăbeşti mâncând

1 73792 original jpg jpeg

Atunci când îţi pui în minte să slăbeşti şi vezi că obţii rezultate, te simţi absolut minunat. Poţi da jos kilogramele în plus folosind sfaturile nutriţioniştilor- mănâncă anumite alimente la orele potrivite şi vei vedea rezultatele.

Micul dejun

După ce te-ai trezit,dacă nu iei micul dejun imediat,corpul tău se va obişnui să ardă caloriile foarte încet. Ca să îţi îmbunătăţeşti metabolismul şi să îl faci să ardă calorii,trebuie să mănânci. În niciun caz nu te gândi să sari peste el. Ideal ar fi să consumi micul dejun la 30 de minute sau la 60 de minute maxim după ce te-ai trezit. Dacă vrei,îl poţi împărţi în două,o parte imediat după ce te-ai trezit şi cealaltă după jumătate de oră. Această soluţie funcţionează şi în cazul în care nu vrei să ai stomacul plin în timp ce faci exerciţii şi atunci poţi consuma  carbohidraţi,după care,la finalul antrenamentului,proteine.

Calorii

Ar trebui să consumi în jur de 300-350 de calorii dacă doreşti să slăbeşti şi între 300-400 de calorii dacă vrei să îţi menţii greutatea sau mergi la sală.

Carbohidraţi

Aproximativ 45% din caloriile de la micul dejun ar trebui să includă carbohidraţi. Elimină alimentele procesate,zahărul,făinoasele şi optează pentru fructe,legume,mieji cruzi de seminţe.

Proteine

Dacă mănânci suficient de multe proteine la micul dejun,te vei simţi sătulă întreaga dimineaţa. Nutriţioniştii recomandăsă consumi 15-20 de grame/zi,care te vor ajuta şi să pierzi din greutate. Ouăle,laptele de soia,alunele şi seminţele,cerealele integrale sunt surse grozave de proteine.

Grăsimi

Consumă în jur de 10-15 grame,ceea ce înseamnă 30%-35% din totalul de calorii de la micul dejun. Înlocuieşte grăsimile saturate conţinute de bacon sau brânză de exemplu cu grăsimi monosaturate,precum uleiul de măsline,nuci,avocado.

Fibre

Le găseşti în:mere,pere,fructe de pădure,legume verzi,alune,seminţe,grâu şi dacă consumi un total de 25 de grame/zi,vei reuşi să îţi atingi scopul.

Prânzul

Bucură-te de masa de prânz la 3 ore după ce ai luat prima gustare dimineaţa. Dacă ai tendinţa să uiţi când să mănânci pentru că ai un program foarte încărcat,pune-ţi alarma telefonului să sune ca să îţi amintească. Nu aştepta până când nu mai poţi de foame. Programul încărcat te face să amâni mesele,însă evită pe cât posibil să ajungi să mănânci când eşti îţi este foarte foame. Ia o mică pauză şi dedic-o exclusiv mâncatului,altfel creierul nu va înregistra corect cantităţile şi vei ajunge să consumi mai multe calorii.

Calorii

Rămâi la 400-450 de grame,dacă vrei să ai o siluetă frumoasă. Dacă faci şi exerciţii fizice,poţi consuma chiar şi 500.

Carbohidraţi

Da,e musai să mănânci carbohidraţi! Rămâi la o cantitate de maxim 65 de grame. Carbohidraţii oferă creierului şi corpului tău energie,aşa că dacă nu îi consumi,s-ar putea să te simţi slăbită. Evită-i pe cei din mâncăruri care conţin făină sau zahăr alb.

Proteine

O cantitate zilnică de proteine te va ajuta să ai energie şi să nu mai simţi nevoia să consumi dulciuri.

Zaharuri

Un prânz sănătos conţine 4 sau mai multe grame de zahăr,dar dacă îţi plac alimentele care conţin zahăr natural:grapefruit,merişoare,cartofi dulci,miere,poţi mări cantitatea până la 20 de grame. Ai grijă la produsele care au zahăr ascuns,de exemplu pâinea şi optează pentru cea fără zahăr.

Cina

Ora ideală pentru cină ar trebui să fie cu cel puţin 3 ore înainte de culcare,cu toate că dacă mergi cu regularitate la sală sau faci mişcare,mâncatul după 8 seara nu te va face să te îngraşi,aşa că nu este nevoie să adormi nemâncată. Doar asigură-te că cina este echilibratăşi că nu depăşeşte numărul recomandat de calorii consumate zilnic.

Calorii

Rămâi la o cantitate de 450 dacă doreşti să slăbeşti şi la 550 dacă practici exerciţiile fizice.

Carbohidraţi

Cina trebuie să conţină în jurul a 50-75 de grame de carbohidraţi. Nu te teme să îi consumi seara,cu gândul că nu vei mai avea când să scapi de ei. Dacă ţii cont de numărul de calorii,consumul de carbohidraţi nu te va face să câştigi în greutate.

Proteine

Sunt vitale în a menţine şi a dezvolta musculatura şi cum corpul tău lucrează mult noaptea să se refacă,asigură-te că cina ta include proteine. Îţi vor da şi senzaţia de saţietate,aşa că riscul de a consuma gustări înainte de culcare va scădea considerabil.Recente

SPAM jpg
intalnire romantica jpg
Emoticoane jpg
inselat jpg
nevoia de control   volan   shutterstock 2011393733 jpg
Frica jpg
angajare   interviu   hr process gb5e304e4d 1280 png
Excentric jpg
Narcisist jpg
Top 6 greseli de management care duc angajatii mai aproape de burnout jpg
femeie cu catel jpg
OK Manastirea Humor 523823332 jpg
lider familie shutterstock 1256373445 jpg
echilibru jpg
Longevitate jpg
Fericire jpg
multe obiecte   colectionare compulsiva   shutterstock 1742622026 jpg
Frica jpg
cuplu film shutterstock 695805913 jpg
Apel necunoscut jpg