Slăbeşte cu ceai din coajă de banană
În alte ţări, cum ar fi India, oamenii profită de substanţele nutritive pe care le conţine coaja de banană de zeci de ani, nu le aruncă. Bineînţeles, coaja este puţin amară şi groasă, ceea ce înseamnă că nu poate fi mâncată. În schimb, ei o folosesc sub formă de ceai. Iată de ce este foarte sănătos ceaiul din coajă de banană şi ce afecţiuni poţi preveni prin consumul lui.
Scade colesterolul şi previne afecţiunile cardiovasculare
Datorită cantităţii mari de fibre insolubile şi solubile, coaja de banană are efecte pozitive asupra nivelului ridicat de colesterol. De fapt, cantitatea de fibre este mai mare în coajă decât în fruct, dar ambele sunt sursă importantă de potasiu, ceea ce ajută la echilibrarea fluidelor şi a electroliţilor în organism, reglând bătăile inimii. În plus, prin menţinerea colesterolului sub control este redus riscul de afecţiuni cardiovasculare.
Previne cancerul
Coaja de banană conţine compuşi anticancerigeni puternici, precum şi proprietăţi citoprotectoare şi antimutagene, care pot ajuta la scăderea riscului de apariţie a cancerului. Coaja mai este şi sursă importantă de fitochimicale, cum sunt polifenolii şi carotenoizii, care sunt cunoscuţi ca antioxidanţii care luptă împotriva cancerului.
Îmbunătăţeşte starea de spirit şi luptă împotriva depresiei
Coaja de banană conţine triptofan, un compus cunoscut pentru faptul că stimulează eliberarea serotoninei şi a dopaminei, doi hormoni care îmbunătăţesc starea de spirit şi care luptă împotriva stresului.
Previne insomnia
Bucură-te de un somn odihnitor bând o ceaşcă de ceai de coajă de banană. După cum am menţionat anterior, triptofanul induce o stare de somnolenţă şi previne astfel insomnia. În plus, deoarece triptofanul are efect şi asupra nivelului de serotonină, iar serotonina, la rândul său, îmbunătăţeşte calitatea somnului, te vei odihni mult mai bine.
Stimulează pierderea în greutate
Cojile de banană conţin o cantitate mare de fibre solubile şi insolubile, care sunt cunoscute pentru stimularea procesului de digestie şi pentru inducerea senzaţiei de saturaţie. Nu numai că vei mânca mai puţin după ce vei începe să bei ceai de coajă de banană, ci vei preveni poftele pentru alimente nesănătoase. În plus, va stimula metabolismul ca să ardă mai multe calorii şi, în acelaşi timp, te va energiza.
Cum se prepară ceaiul din coajă de banană:
Ai nevoie de:
- 150 ml apă
- 1 coajă de banană
Mod de preparare:
Pune într-un ibric apa la fiert. Adaugă coaja de banană când apa fierbe, acoperă vasul cu o farfurie şi apoi îndepărtează-l de pe foc. Lasă-l 10 minute acoperit pentru infuzie. Strecoară ceaiul într-o cană. Poţi adăuga şi puţină scorţişoară pudră şi o lingură de miere (pentru gust). Se bea imediat. Recomandat este să bei ceaiul dimineaţa sau seara.
: