Slăbeşte cu fructe şi legume de sezon!

1 65125 original jpg jpeg

Cine a zis că-ţi trebuie mulţi bani ca să ai formele dorite? Dacă eşti cumpătată, poţi să scapi foarte simplu de kilogramele în plus. Pe lângă exerciţiile fizice, în ajutor îţi vin fructele şi legumele de sezon!

Gutuile stopează acţiunea grăsimilorDacă ţii o cură de slăbire este indicat să consumi gutui. Ele conţin apă,acizi organici,pectine,protide,taninuri,vitamine şi minerale necesare pe durata unui regim alimentar. Întrucât sunt fructe acide,ele intervin cu succes în procesul de neutralizare a grăsimilor.

Slabe în calorii şi bogate în fibre,cu 95 de calorii şi 4 g fibre/fruct,merele sunt gustoase şi săţioase,foarte bune pentru perioadele în care vrei să iei o gustare între mese. O cană cu mere confiate,tăiate bucăţi,mâncate zilnic,timp de un an,te ajută să slăbeşti şi reglează nivelul colesterolului datorită antioxidanţilor şi pectinei din compoziţia lor.

Ce-ai zice de o salată delicioasă cu piept de pui la grătar,morcov şi ţelină? Este foarte sănătoasă şi îţi astâmpără senzaţia de foame. Pe lângă morcov,ţelina este una dintre legumele care conţin cele mai puţine calorii. În plus,este bogată în fibre,ajută la buna funcţionare a tranzitului intestinal şi se poate consuma până când te saturi.  

O altă legumă delicioasă şi bună pentru silueta este broccoli. Îl poţi consuma fiert,ca o garnitură la peşte sau carne de pui,în paste sau crud cu hummus. El furnizează doar 30 calorii per suta de grame.

Albă,roşie,creaţă sau de Bruxelles,varza este un aliat de nădejde în lupta contra kilogramelor nedorite. O poţi prepara ca supă,salată sau poţi bea suc de varză,iar rezultatele nu vor întârzia să apară.

Amestecă  200 ml suc de varză şi o cantitate asemănătoare de suc de grepfrut. Bea zilnic un pahar,cu 5-10 minute înainte de masă,deoarece are un puternic efect inhibitor al apetitului şi favorizează eliminarea toxinelor. Un tratament durează două luni şi poate fi reluat,la nevoie,după o pauză de 10 zile.