Slăbeşte eficient cu dieta franţuzească

1 79582 original jpg jpeg

Uită de dietele care au o mulţime de restricţii şi reguli care par imposibil de urmat. Dieta franceză îţi permite să te bucuri de gustul mâncării şi să te menţii în continuare suplă.

Porţia la control

Dieta franceză are la bază un principiu simplu: porţii mici şi dese de mâncare. Atenţie însă ca alimentele să fie de calitate pentru a te bucura de toate elementele nutritive pe care le conţin.

Mănâncă încet

Chiar dacă trăim în vremuri în care totul se desfăşoară într-un ritm alert, cu care ţinem greu pasul, îţi poţi face un obicei din a acorda timpul necesar mâncatului. Dacă vei mânca în tihnă, te vei simţi mai bine, iar creierul tău va primi informaţia că stomacul este plin, ceea ce înseamnă că te vei opri din mâncat la timp, nu atunci când ai ajuns la saturaţie.

Alege preparate sănătoase

Este mult mai uşor să îţi menţii silueta mâncând alimente cât mai puţin procesate. La micul dejun sunt recomandate cerealele, iaurturile, fructele, la prânz poţi mânca salate de legume, carne şi brânză, iar seara ceva uşor, precum o salată de fructe proaspete, un peşte slab sau un iaurt. Dacă vei dori să guşti ceva dulce, alege întotdeauna ciocolata neagră.

Un program de masă regulat

Obişnuieşte-ţi organismul cu mese la ore fixe şi încearcă, pe cât posibil, să nu te abaţi de la ele. De asemenea, un alt factor de care ar trebui să ţii cont este mediul în care mănânci. Dacă obişnuieşti să iei masa în faţa calculatorului sau a televizorului, renunţă la acest obicei, deoarece vei avea tendinţa să mănânci mai mult decât ai avea nevoie. În schimb, poţi asculta o muzică liniştită pe fundal pentru a crea o atmosferă liniştită, în care să poţi mânca în tihnă.

Nu uita de sport

Orice dietă, oricât de bună ar fi ea, va funcţiona doar în prezenţa unui program de sport, care nu e musai să fie la sală. Stabileşte o perioadă a zilei când ai mai multă energie şi timp şi acordă cel puţin 15 minute exerciţiilor fizice. Chiar dacă nu ai prea mare tragere de inimă, începe cu paşi mici şi educă-ţi corpul să se obişnuiască cu sportul. Pentru a deprinde un nou obicei, sunt necesare cel puţin 21 de zile, aşadar fii perserverentă.