Ştii ce alimente îţi provoacă reacţii alergice?

1 65476 original jpg jpeg

Sunt produse pe care le ai în mod normal în frigider sau în cămară - şi care, consumate chiar şi în cantităţi extrem de mici, îţi provoacă reacţii alergice periculoase. Află care sunt acestea!

Ouăle

Dacă eşti alergică la ouă,a le consuma chiar şi în cantităţi mici poate declanşa reacţii alergice.  Simptomele apar,în general,cam la o oră după ce ai consumat acest aliment.

  • Atenţie!Cercetări recente susţin că ingestia zilnică de doze mici,crescătoare,de albuş-sub strict control medical! – poate ajuta la vindecarea acestui gen de alergie.

Laptele de vacă,lactatele

Laptele provoacă frecvent alergii-şi,se pare că alergia la lapte se moşteneşte din familie. În special copiii au reacţii negative,de aceea se recomandă ca bebeluşilor să nu li se dea lapte de vacă înaintea vârstei de un an. Ca şi în cazul ouălor,laptele se poate introduce progresiv în alimentaţie,în cantităţi mici,sub supraveghere medicală.

  • Atenţie! Proteinele lactice responsabile de reacţiile adverse sunt prezente în cele mai diverse produse – gumă de mestecat,pastă de dinţi şamd.  Atenţie şi la consumul altor produse lactate!

Arahidele,nucile,fructele oleaginoase

În cazul arahidelor,reacţia alergică poate fi extremă – iar organismul reacţionează chiar şi la urme din acest aliment. Citeşte cu atenţie etichetele produselor alimentare pe care le consumi! Arahidele sunt prezente şi în preparatele restaurantelor chinezeşti,indiene sau tailandeze.

  • Atenţie!  Nucile,migdalele,fisticul – toate oleaginoasele,în general,dar şi castanele sau alte fructe uscate – îţi pot declanşa alergii.

Fructele de mare,scoicile,peştele

Langustele,langustinele,creveţii îţi pot declanşa reacţii deosebit de severe. E suficient uneori să atingi un astfel de aliment sau să-i inhalezi vaporii pentru ca simptomele să apară. Consumă cu prudenţă şi alimentele procesate care conţin făină sau gelatină din peşte,la fel şi suplimenele alimentare ce conţin omega 3.

  • Atenţie! Se întâmplă uneori ca o persoană care tolerează bine peştele la conservă (tonul,spre exemplu) să aibe reacţii alergice la acelaşi produs în stare proaspătă.

Citeşte şi:

4 alimente de evitat când eşti însărcinată

Beneficiile consumului de mere



Recente

aaron burden CKlHKtCJZKk unsplash jpg
femeie antreprenor magazin flori 8279013 jpg
vitaly gariev WHXI5Ciuu0c unsplash jpg
De ce e numit Sfantul Apostol Andrei ocrotitorul Romaniei  Sursa imagine shutterstock 524363197 jpg
tinctura de usturoi beneficii jpeg
photorealistic style clouds woman jpg
Cele mai recomandate scaune auto pentru copii în 2025 jpg
copil strange monede intr un borcan 7118209 jpg
1762850981 rGLC png
leasing png
top view online psychologist concept jpg
toamna jpg
bride putting earrings jpg
calendar ortodox 2018 27 octombrie sfantul dimitrie basarabov jpeg
2150936613 jpg
Gestionarea eficienta a unui credit nevoi personale Sfaturi de baza jpg
7955 jpg
portrait young blonde woman posing jpg
gold aesthetic wallpaper with hand wearing rings jpg
portrait human being depicted with angel wings jpg