Sugestii pentru meniul de Paşte

Planificarea meniului pentru Paşte poate fi o sarcină destul de dificilă, mai ales când ai şi musafiri la masă. Gusturile sunt diferite, dar puţină creativitate te poate ajuta să găseşti combinaţia ideală.
Meniul tradiţional nu dă greş niciodată
Oricât de pretenţioşi sunt membrii familiei tale sau invitaţii cu siguranţă se vor găsi şi persoane care doresc să găsească pe masa de Paşte,tradiţionala friptură de miel. Drept garnitură poţi opta pentru un piure de cartofi sau pentru o porţie de cartofi la cuptor,însoţită de o salată de legume proaspete de primăvară. La antreu poţi alege un drob de miel,nelipsitele ouă roşii sau o ruladă din carne de pui. Şi pentru că nu există masă festivă fără desert,cozonacul şi pasca cu brânză nu au voie să lipsească din meniu.
Prepară alimentele la grătar
Profită de vremea caldă din această perioadă şi ia masa de Paşte în aer liber. Prepară friptura la grătar şi scapă măcar pentru câteva ore de grija caloriilor deoarece gătită astfel,carnea este mai sănătoasă. Înlocuieşte clasicii cartofi cu mere coapte sau cu sparanghel ce poate fi de asemenea gătit pe grătar.
Pleacă într-o călătorie culinară
Anul acesta ieşi din tipare şi alege un meniu de Paşte diferit. Alege o ţară în care ai fost sau în care ţi-ai dori să mergi şi alcătuieşte meniul în funcţie de mâncarea lor tradiţională. Răsfaţă-ţi invitaţii cu arome noi şi introdu-i într-o cultură culinară nouă. De exemplu,dintr-un meniu tradiţional grecesc nu trebuie să lipsească cotletele de miel la cuptor,supa şi Koulourakia,o prăjitură însiropată cu portocale şi cu glazură de seminţe de susan.
Încearcă un meniu sănătos
Masa de Paşte nu trebuie asociată cu alimente bogate în calorii. Dacă vrei să te bucuri de sărbătoare alături de cei dragi şi nu să cauţi o farmacie deschisă,alege să combini alimentele în mod corect şi evită excesele alimentare. Dacă ştii că organismul tău nu este pregătit pentru alimente grase,înlocuieşte mielul cu carne de curcan sau peşte şi consumă multe legume proaspete. Schimbă cozonacul plin de calorii cu o salată de fructe,cu un şerbet sau cu o îngheţată de casă.