Te ajută sau nu să slăbeşti ardeiul iute?

1 69733 original jpg jpeg

Ardeii iuţi au fost folosiţi atât în scop culinar cât şi terapeutic. Despre capsaicină, substanţa care le dă iuţeala, se spune că accelerează metabolismul. Aşadar, te ajută sau nu să slăbeşti ardeiul iute?

Tratamente terapeutice

Este un ingredient întâlnit în multe tratamente naturiste,în special în cele utile pentru îmbunătăţirea circulaţiei sângelui sau pentru stimularea digestiei. Mai este utilizat în creme pentru masaj pentru a ameliora durerile musculare,cele articulare şi chiar psoriazisul. Pentru ca substanţa să fie eficientă,este recomandat să fie aplicată direct pe piele şi să fie masată până când intră. Totuşi,pentru cei care au pielea sensibilă,capsaicina poate fi periculoasă,deoarece poate irita pielea.

Capsaicina şi pierderea în greutate

Multe dintre vedetele de peste ocean,cum ar fi Beyonce sau modelul Gisele Bundchen,au declarat că folosesc ardeii iuţi în dietele lor. Capsaicinanu doar că intensifică rata de oxidare a lipidelor,adică accelerează metabolismul,dar creşte şi temperatura corpului,un alt mod de a arde calorii. Aşadar,este posibil să scapi mai repede de kilogramele în plus. Totuşi,ardeii iuţi trebuie să fie doar o parte a dietei,alături de cât mai multă mişcare şi exerciţii fizice.

Stimulează digestia

Un alt mod prin care poţi scăpa repede de kilogramele în plus este să îţi stimulezi digestia. Capsaicina stimulează enzimele digestive să menţină în limite normale nivelul zahărului din sânge. O digestie mai bună duce automat şi la o mai bună absorbţie a substanţelor nutritive. Este de ajuns să presari ardei iute peste pizza,paste,friptură sau supe. Cu cât mănânci mai iute,cu atât mai bine.

Cui îi este interzis

Nu toată lumea poate consuma ardei iute. Cei care au ulcer,alergii,femeile însărcinate sau care alăptează ori iau alte medicamente ar trebui să consulte medicul înainte să aleagă această dietă.