Topul alimentelor care ard eficient grăsimea

1 73792 original jpg jpeg

Este adevărat! Anumite alimente au un efect termogenic foarte mare, aşa că poţi afirma, cu lejeritate, că arzi caloriile în timp ce mesteci. Caută, deci, hrană care să conţină nutrienţi şi compuşi meniţi să pună paie pe focul metabolic. Iată câteva sugestii.

Cerealele integrale

Corpul tău arde de două ori mai multe caloriiatunci când se află în plină descompunere a alimentelor integrale (în special cele bogate în fibre,cum ar fi făina de ovăz şi orezul brun),comparativ cu cele deja procesate.

Carnea slabă

Proteina din carne are un efect termogenic mare:arde aproximativ 30% din caloriile conţinute de produsele alimentare,în timpul digestiei. Pieptul de pui este varianta cea mai corectă.

Produsele lactate cu un conţinutscăzut de grăsime

Bogate în calciu şi vitamina D,lactatele ajută la păstrarea şi construirea masei musculare,esenţiale în menţinerea unui metabolism robust.

Ceaiul verde

În urma unui studiu a reieşit că,acele persoane care au consumat patru ceşti de ceai verde,pe zi,timp de 8 săptămâni,au reuşit să scape de aproximativ şase kilograme. Ţine la frigider 1 litru de ceai şi bea-l pe durata întregii zile.

Lintea

O cană de linteîţi asigură 35% din necesarul zilnic de fier,o veste bună,luând în calcul că majoritatea suferă de un astfel de deficit. Atunci când din organism lipseşte un nutrient,metabolismul se încetineşte,deoarece nu are la dispoziţie ceea ce-i trebuie pentru a funcţiona eficient.