Tot ce trebuie să ştii despre dieta alcalină

1 60618 original jpg jpeg

Care este, de fapt, ştiinţa din spatele ei şi ce alimente poţi sau nu poţi mânca dacă urmezi un astfel de plan alimentar? Iată!

În ciuda popularităţii acestei diete,oamenii,influenţaţi de cele mai multe ori chiar de medici,nu par foarte convinşi de eficienţa ei.

Teoria din spatele dietei se bazează pe felul în care anumite alimenteajută la menţinerea unui pH echilibrat în sânge,însă nu este în totalitate corectă,deoarece,în esenţă,corpul este cel care menţine,în mod natural,acest echilibru.  

Ce poţi mânca?

Produsele alimentare recomandate în cadrul unei diete alcaline includ fructe şi legume,soia şi tofu,unele tipuri de nuci,seminţe şi legume.

Ce alimente sunt interzise?

Alimentele de evitat sunt acelea care produc mult acid gastric,precum laptele,ouăle,carnea,anumite cereale şi alimentelele procesate,inclusiv alimentele semipreparate şi cele care vin în cutii,conserve şi pachete. De asemenea,nici alcoolul sau cafeaua nu sunt tolerate într-o astfel de dietă!

În mod evident,este un regim destul de restrictiv,dar în final,vei putea purta orice haine îţi doreşti. Acest lucru este destul de posibil,dar nu conta pe o dietă alcalină în permanenţă.

Dacă nu eşti încă pregătită să faci acest pas,dar îţi doreşti să creşti aportul alcalin,ia în considerare o apă alcalină. Dacă majoritatea apelor de pe piaţă au un pH de 7,vei găsi şi unele variante cu pH de 9+,datorită electroliţilor adăugaţi. Acestea sunt  foarte bune.