Trucuri în bucătărie, ca să nu te îngraşi

Învaţă să găteşti mâncăruri uşoare, care nu îngraşă. Pentru asta, trebuie să revizuieşti complet reţetele tradiţionale, şi să dai prioritate ingredientelor care nu-ţi periclitează silueta.
Mâncărurile uşoare pot fi la fel de gustoase şi de variate ca cele pregătite după reţete tradiţionale. Cu condiţia ca să foloseşti tehnici care pun în evidenţă gustul şi le fac savuroase,fără adaos excesiv de grăsimi şi de ingrediente cu conţinut mare de calorii.
Înlocuieşte untul cu uleiul de măsline
Adptele gătitului cu unt vor trebuie să renunţe la acest ingredient şi să-l înlocuiască cu mult mai sănătosul şi mai săţiosul ulei de măsline. Profită de zilele călduroase pentru a-l adăuga în salate,pentru a-l adăuga peştelui la grătar. Nu-l folosi totuşi în exces !
Prepară vinegrete pentru salate
Dacă te-ai plictisit de salateşi iar salate,înviorează-le gustul cu diferite vinegrete. Le poţi prepara din ulei de măsline,oţet de mere sau oţet balsamic,lămâie – sau din ulei şi muştar,caz în care obţii un sos cu gust asemănător maionezei,dar mult mai lejer. Dacă ai oţet balsamic,adaugă într-o lingură,două puţin ulei de măsline,căpşuni tăiate mărunt şi foarte puţină ceapă verde. Vei obţine o vinegretă cu fructe care dă arome deosebite salatei verzi. Pentru a varia meniul,mai poţi prepara salată de alge (găseşti alge uscate,care se înmoaie apoi în apă,la orice plafar),sau salată verde amestecată cu bucăţi mărunte de mangă sau de măr descojit,aromată cu oţet balsamic.
Adaugă brânzeturi în salate
Brânzeturile,folosite cu măsură,pot da un gust deosebit salatelortale. Foloseşte brânzeturi de capră sau de tip feta,care nu sunt prea grase. Poţi folosi,cu măsură,brânză gorgonzola,în următoarea reţetă:salată verde,puţin oţet de mere,puţină brânză gorgonzola fărâmiţată,nuci măcinate. Rezultatul e minunat!
Fii creativă
Foloseşte legume de sezon pentru mâncăruri ultrarapide şi lejere:
-dovlecei:taie-i în două,unge jumătăţile cu puţin ulei de măsline şi lasă-le un pic pe grătar,rade apoi deasupra un pic de brânză de capră.
-sfeclă roşie:la cuptor,apoi servită felii,cu usturoi nou,oţet,ulei şi sare. O minunăţie!
Deserturi,dar nu oricum
Nu mânca dulce la sfârşitul meselor. Savurează un fruct dulce după-amiaza,acompania de iaurt sau sorbet. Fructele să fie suficient de coapte,ca să nu fii nevoită să adaugi zahăr.