Vinul roşu te ajută să slăbeşti

1 73644 original jpg jpeg

Nimic nu e mai relaxant decât acel moment în care vii acasă, te aşezi pe canapea şi savurezi un pahar cu vin roşu. Dacă obişnuieşti să consumi moderat licoarea lui Bachus, ar fi bine să ştii că poţi şi să slăbeşti cu ajutorul său.

Doamnele din Franţa şi Italia ştiu asta cel mai bine,căci au aflat secretele din paharul roşu şi se menţin ani de zile,de parcă timpul nu ar mai trece peste ele.

Îţi subţiază talia

Consumat cu moderaţie,vinul roşu te va ajuta să slăbeşti. Asta nu înseamnă că ai voie să îl bei în cantităţi enorme. Un singur pahar consumat în fiecare seară te va ajuta să arzi grăsimile şi să scapi de câţiva centimetri în plus. Cum se face că alcoolul ne ajută să slăbim,deşi,în general,se crede că el este interzis în cura de slăbire? Se pare că la cei care beau în mod regulat ficatul dezvoltă o nouă metodă de a descompune alcoolul,energia în exces fiind transformată în căldură,şi nu în grăsime. Aşadar,100 de calorii provenite dintr-un pahar de vin vor fi arse,în schimb 100 de calorii provenite dintr-o bucată de ciocolatăse vor depune sub formă de grăsime.

Te protejează de boli

Vinul roşu conţine resveratrol,o substanţă care îţi protejează inima şi îţi poate prelungi durata de viaţă. Vinul conţine şi antioxidanţi puternici care menţin vasele de sânge şi reduc riscul atacului de cord. Este foarte important să consumi vin roşu natural şi mai puţin pe cel din comerţ deoarece acela conţine sulfiţi şi poţi avea probleme de digestie.

Nu exagera!

Dacă alegi să bei un pahar cu vin roşu,trebuie să renunţi la alte tentaţii cum ar fi ciocolata,prăjelile sau mâncarea de tip fast-food. Dieta cu vin roşu presupune să consumi zilnic un pahar cu vin,dar să ai grijă la ce mânânci.

Pentru dimineaţă,poţi opta pentru un iaurtcu fructe proaspete şi cereale integrale,un ou fiert tare sau o felie de pâine integrală cu avocado.

La prânz,consumă cât mai multe legume proaspete alături de o friptură sau un grătar.

Dacă bei vin,renunţă la gustările dintre mese şi alege pentru seară un peşte sau un piept de curcan la cuptor.

Pentru a te asigura că aceste beneficii nu se transformă în riscuri,trebuie să ţii cont că moderaţia şi echilibrul sunt cele mai importante aspecte.

Vinul şi sănătatea

Consumat moderat,vinul roşu exercită o acţiune tonică asupra organismului,întăreşte sistemul imunitar,intensifică procesele de respiraţie şi de reactivare a circulaţiei sângelui şi poate preveni răcelile.