Ce să ştii despre mişcarea Tai Chi – Medicamentul natural în era digitală

1 tai chi jpg jpeg

Odată cu popularitatea reţelelor de socializare a scăzut nivelul de mişcare al tinerilor. Multe persoane preferă în timpul liber să se conecteze la platformele digitale, decât să se plimbe în aer liber sau să facă sport. Dacă îţi doreşti să te deconectezi din mediul online şi nu ştii în ce să investeşti timp de calitate, află că Tai Chi este un adevărat medicament pentru corpul şi psihicul tău!

Pare a fi o activitate modernă, dar Tai Chi a existat de secole. Această formă de mişcare fost adusă în prim-plan recent, după ce s-a constatat că poate fi o activitate excelentă, pe termen lung, pentru cei care suferă de artrită şi de alte afecţiuni fizice.

Ce înseamnă Tai Chi

Tai Chi provine din tradiţia chineză şi reprezintă o formă delicată de exerciţiu fizic. Implică întinderi şi mişcări într-un mod lent şi controlat, alături de tehnici de respiraţie. Există mai multe variante ale Tai Chi, unele se concentrează doar asupra sănătăţii, altele sunt dedicate artelor marţiale: „Deşi există multe discipline ale Tai Chi (Yang, Chen, Wu şi Sun), acest sport este întotdeauna ghidat de aceleaşi principii fundamentale: obţinerea controlului respiraţiei şi al mişcării. În timpul acestui proces, mintea devine una cu corpul. Dacă sunteţi începător, vă puteţi gândi la Tai Chi ca la o modalitate de a produce energie internă şi de a o transforma în forme şi mişcări externe, mintea şi corpul fiind într-o relaţie simbolică‟, a declarat Luke Hughes, instructor de Tai Chi.

Care sunt beneficiile acestui tip de mişcare 

Tai Chi este o activitate potrivită atât pentru persoanele tinere, cât şi pentru cei vârstnici. Deoarece presupune mişcări lente şi bine controlate, Tai Chi pune puţină presiune asupra muşchilor şi articulaţiilor, fiind o formă de fitness sigură pentru cei cu probleme de sănătate. S-a dovedit că scade tensiunea arterială şi îmbunătăţeşte sănătatea mintală. Dacă alegi să urmezi trei ore pe săptămână de Tai Chi, efectele sale vor fi imediat vizibile! Deşi se realizează cu mişcări blânde, vei avea mai multă energie şi îţi vei putea pune mai bine în ordine gândurile. Tai Chi nu este cunoscut doar pentru beneficiile sale fizice pentru sănătate, ci şi pentru cele emoţionale: s-a dovedit că scade stresul, anxietatea, depresia şi îmbunătăţeşte starea de spirit.

Unde poţi aplica principiile Tai Chi

În România, există mulţi instructori de Tai Chi în marile oraşe, dar dacă nu poţi ajunge la ei, DVD-urile şi cărţile despre acest subiect sunt deschise pe scară largă, alături de aplicaţii şi tutoriale online. Poţi găsi instructori de Tai Chi pe site-urile de specialitate şi te poţi înscrie la o oră de mişcare. Cu siguranţă te vei simţi mai bine după această experienţă!

Foto: Shutterstock