3 alimente pe care le-ai descojit greşit până acum

1 69308 original jpg jpeg

Îţi vine să crezi sau nu, dar ai desfăcut banana în mod greşit. Indiferent care au fost motivele, să nu te murdăreşti, să nu o rupi sau pur şi simplu pentru că aşa ai văzut că face majoritatea, ai făcut lucrurile invers decât trebuie.

Bine,sunt şi cazuri când oamenii s-au prins că totul se bazează pe principii logice. Înainte să încerci să desfaci o banană în mai multe moduri,un căţel de usturoi şi un cartof fiert în coajă,citeşte acest material şi vei afla maniera corectă de a le îndepărta coaja.

Banana

Când iei o banană în mână,primul gând este cum să o descojeşti fără să o striveşti şi să o rupi. Eventual,să se poate face acest lucru dintr-o singură mişcare.

Te sfătuim să uiţi ceea ce ai făcut toată viaţa,adică să desfaci coaja dinspre coadă,în loc s-o cureţi de la capătul opus. La gât,fructul este uşor închis la culoare şi e bine să îndepărtezi cam un centimetru de miez,pentru că acesta a intrat,cel mai posibil,în contact cu diverşi dăunători.

Nu încerca să o desfaci cu dinţii. Sunt mulţi cei care preferă să descojească o banană astfel,pentru că pare mai uşor aşa. Este greşit.  

Corect este să tragi de coajă de sus în jos. Nu trebuie să ţii fructul cu coada în sus,ci invers. Presează puţin banana şi coaja va ceda singură,fără să fie nevoie să muşti cu dinţii,să bagi unghiile şi să rupi cu grijă,să nu ţâşnească fructul ori să-l faci piure.

Usturoiul

În reţetă ţi se spune că trebuie să descojeşti o căpăţână de usturoi şi te gândeşti cu groază că pierzi ceva timp şi degetele vor mirosi puternic a usturoi. Scapă de aceste neplăceri procedând corect şi,de fapt,alegând varianta scurtă pentru îndepărtatul cojilor de pe căţeii de usturoi. Ia căpăţâna,striveşte-o cu podul palmei şi introdu-o într-un bol cu capac. Amestecă bine şi vei vedea că cojile sar singure de pe usturoi şi le poţi îndepărta foarte uşor.  

Un cartof fiert

De acum înainte,când mai fierbi cartofi în coajă nu te vei mai chinui să îi cureţi cât sunt fierbinţi. Înainte să îi bagi în oală,crestează-le coaja pe lăţime de-o parte şi de alta şi fierbe totul preţ de 15 minute.

După aceea îi scoţi din apa fierbinte şi îi pui pe rând în apă cu gheaţă şi îi laşi să stea câteva secunde (10 secunde). Vei vedea cât de uşor le vei îndepărta apoi coaja.



Recente

aaron burden CKlHKtCJZKk unsplash jpg
femeie antreprenor magazin flori 8279013 jpg
vitaly gariev WHXI5Ciuu0c unsplash jpg
De ce e numit Sfantul Apostol Andrei ocrotitorul Romaniei  Sursa imagine shutterstock 524363197 jpg
tinctura de usturoi beneficii jpeg
photorealistic style clouds woman jpg
Cele mai recomandate scaune auto pentru copii în 2025 jpg
copil strange monede intr un borcan 7118209 jpg
1762850981 rGLC png
leasing png
top view online psychologist concept jpg
toamna jpg
bride putting earrings jpg
calendar ortodox 2018 27 octombrie sfantul dimitrie basarabov jpeg
2150936613 jpg
Gestionarea eficienta a unui credit nevoi personale Sfaturi de baza jpg
7955 jpg
portrait young blonde woman posing jpg
gold aesthetic wallpaper with hand wearing rings jpg
portrait human being depicted with angel wings jpg