3 băuturi mai eficiente decât apa cu lămâie pentru slăbit

1 73809 original jpg jpeg

Să îţi începi ziua cu un pahar de apă cu lămâie a devenit asemănător cu un ritual religios pentru cei care doresc să piardă rapid greutate. Vestea cea proastă? Specialiştii în nutriţie spun că apa nu ajută în mod magic la pierderea kilogramelor.

De fapt,nicio băuturăîn sine nu este un glonţ de argint pentru slăbire. Dar există unele băuturi care,împreună cu un stil de viaţă sănătos,pot da un impuls eforturilor tale de pierdere a greutăţii.

Cafeaua

Cercetările arată că băutul a două până la trei ceşti de cafeaînaintea unui antrenament te va face să lucrezi mai mult şi asta înseamnă că vei consuma mai multe calorii. Dar aminteşte-ţi:întotdeauna bea-o neagră,deoarece adaosul de smântână şi zahăr este cel mai rapid mod de a anula beneficiile cafelei.

Apa

Înlocuişte lămâia cu o mână de gheaţă:băuturile reci solicită corpului tău să consume mai multă energie pentru a menţine temperatura la  37 grade. Acest lucru înseamna că poate ajuta organismul să ardă până la 100 de calorii în plus. Fă-o în fiecare zi şi ai putea pierde până la 4 kg pe parcursul unui an.

Ceaiul verde

Nu numai că ceaiul verde nu are calorii,dar el poate ajuta,de asemenea,la stimularea arderii grăsimilor şi pierderii în greutate. Într-un studiu,participanţii care au băut patru ceşti de ceai verde pe zi,timp de două luni,au pierdut  cu 2 kg mai mult decât cei care au băut apă pur si simplu,potrivit unui studiu publicat în Jurnalul Colegiului American de Nutriţie. O altă analiză din 2013,a constatat că persoanele care beau ceai verde cântăresc mai puţin,au talii mai mici,şi se bucură de beneficiile acestuia. Alege ceai proaspăt – cel cumpărat de la magazin tinde să aibă mai puţini antioxidanţi şi poate avea zahăr în exces. Stai departe de suplimentele de ceai verde. Sunt o cauză frecventă a afecţiunilor hepatice şi pot conţine doze nesigure de compuşi izolaţi din ceai.