3 moduri prin care poţi neutraliza genele de îngrăşare

1 71462 original jpg jpeg

Da, ai auzit bine! Studiile arată că anumite alimente şi un stil de viaţă bine conturat pot dezactiva acele genele responsabile de stocarea grăsimii. Află cum poţi scăpa de problema surplusului de kilograme!

Redu cantitatea de grăsimi saturate şi zahăr

Ştii şi auzi mereu că grăsimile şi zahărul sunt rele pentru sănătatea ta,dar nu ai făcut schimbări radicale,până acum,în ceea ce le priveşte. Ceea ce este cu adevărat interesant este noul studiu cu privire la modul în care genele tale conspiră şi facilitează creşterea în greutate.

Astfel,alimentele bogate în grăsimi saturate par să promoveze creşterea în greutate,chiar dacă tu menţii un aport de calorii constant. Cercetatorii sunt de părere că genele de stocare a grăsimii se activează în momentul în care mănânci dezorganizat şi alimente incerte ca aport nutriţional.  

Nu lua vitamine sau suplimente alimentare

Nivelurile crescute de vitamină B au fost mult timp asociate cu o incidenţă mai mare a obezităţii şi a diabetului zaharat. Cercetătorii sunt de părere că genele de stocare pot fi activate chiar din primele luni de viaţă,când mamele obişnuiesc să administreze lapte-formulă bebeluşului.

Dacă există anumite carenţe în organism,medicul îţi va recomanda anumitemultivitamine,însă nu este bine ca administrarea să ţină perioade îndelungate. Varianta cea mai bună este de a-ţi construi dieta în jurul unei serii de alimente care să echilibreze nevoile nutriţionale ale organismului.

Fii prudentă cu obiectele de depozitare a mâncării

Motivul de îngrijorare îl reprezintă un anumit compus numit BPA sau bisfenol-A. Folosit pentru a face plasticul mai moale,se găseşte în unele recipiente (caserole,curii...) sau conserve alimentare.

Studiile au arătat că acest compus ar putea avea un efect epigenetic asupra organismului uman,declanşand anumite gene,printre care şi pe cele de stocare a grăsimii. BPA tinde să se scurgă în alimentele care sunt acide sau grase,dar şi în roşii,ton sau laptele-formulă pentru copii. BPA este folosit de majoritatea producătorilor,aşa că mare grijă.