4 afecţiuni care pot fi moştenite de la mamă

1 70575 original jpg jpeg

Sănătatea unui bebeluş se află în strânsă legătură cu starea generală de sănătate a mamei. Copiii pot moşteni unele afecţiuni de la mamele lor. Iată câteva dintre acestea!

Migrene

Studiile arată că cei mici pot moşteni migrenele de la mamele lor în proporţie de 70-80%. Cercetătorii sunt de părere că o genă anormală poate cauza dureri de cap severe,iar aceasta poate fi moştenită.

Cancer de sân

Femeile care au genele mutante BRCA1 sau BRCA2 au un risc crescut de a dezvolta cancer de san. Majoritatea femeilor care au o genă mutant vor suferi în tinereţe din cauza cancerului de sân.

Obezitate

Femeile care au două copii ale genei de grăsime FTO au un risc cu 70% mai mare de a suferi de obezitate,spre deosebire de cele care nu au nici o copie a acestei gene.

Rezultatele studiilor arată că doar 4% din fetele cu mame cu greutate normală sufereau de obezitate,în timp ce 41% din fetele care aveau mame supraponderale au devenit obeze.

Boli cardiovasculare

Există o probabilitate mare de a suferi de boli cardiovasculare dacă mama ta are sau a avut probleme cu inima,potrivit cercetătorilor.

Riscul de a suferi de atac de cord,angină pectorală sau accident vascular cerebral creşte cu 20% în cazul persoanelor care moştenesc genele părinţilor bolnavi.Recente

jobul viitorului jpg
Paralizie in somn jpg
Zambet jpg
Secret, zodii jpg
George Clooney, Lisa Snowdon  Shutterstock jpg
Curatenie jpg
cupluri de vedete  sursa   Shutterstock jpg
flori shutterstock 553167952 jpg
apocalipsa jpg
joburi de viitor jpg
Obiceiuri noi jpg
Suflet pereche jpg
Job jpg
femeie cu geantă  foto   Shutterstock jpg
Parinte jpg
Test jpg
print 3d  Shutterstock jpg
Ce spune despre tine culoarea preferata  Sursa foto shutterstock 1981034735 jpg
Intelepciune jpg
prima intalnire jpg