4 produse ambalate care îţi pun viaţa în pericol

1 60201 original jpg jpeg

Stilul de viaţă alert şi lipsa timpului ne îndeamnă să apelăm la alimentele ambalate. Chiar dacă ne sunt la îndemână, acestea ne pun viaţa în pericol.

Specialiştii spun că produsele alimentare ambalate – chiar şi cerealele – conţin multe substanţe chimice şi,cel mai adesea,nu au substanţe nutritive. Chiar dacă citeşti etichetele produselor de fiecare dată când mergi la cumpărături şi le achiziţionezi pe acelea care spun că nu au conservanţi sau glutamat monosodic (potenţiator de aromă),specialiştii spun că în aceste produse ambalate se găsesc numeroase ingrediente ascunse,care ne pun viaţa în pericol,dacă sunt consumate pe termen lung.

Biscuiţii

Conţin făină de grâu rafinată,zahăr,ulei vegetal,lapte praf,sirop invertit,agenţi de creştere,săruri,emulgatori. Nutriţioniştii spun că nivelurile ridicate de ulei vegetal care se găsesc în aceşti biscuiţi ne pot face rău. Uleiul vegetal încarcă ficatul,care reacţionează la grăsimea care nu poate fi procesată de organism,favorizând apariţia ficatului gras. În plus,siropul invertit este un amestec de glucoză şi fructoză,care te îndeamnă să consumi din ce în ce mai mult zahăr.

Citeşte şi:

Ce biscuiţi poţi să consumi în funcţie de dieta pe care o ţii

3 cereale-medicament mai puţin cunoscute

Musli

În acestea se găseşte sirop invertit,pastă de căpşuni (zahăr,apă,pulpă de căpşuni,agent de îngroşare),sirop de căpşuni,suc de mere concentrat,glucoză lichidă şi lecitină din soia. Specialiştii spun că unele dintre cele mai comune efecte secundare ale lecitinei din soia-folosită pentru a lega diverse ingrediente-sunt schimbările în greutate (pierderea şi câştigarea kilogramelor),pierderea poftei de mâncare,greaţă,ameţeli,vărsături şi confuzie.

Mâncarea ambalată

Aceasta conţine legume deshidratate,apă,ulei vegetal,sare,zahăr,unt. Nutriţioniştii spun că mesele pregătite pentru consum sunt pline de legume deshidratate,care nu au substanţe nutritive,ci doar fibre şi calorii. Mai rău,procesul de reîncălzire distruge micronutrienţii din produsele alimentare.

Supele la plic

Conţin făină de porumb,ulei vegetal,agent de îngroşare,agent de înmuiere,zahăr,sare,legume deshidratate,sirop de glucoză,grăsime vegetală,extract de praf de drojdie,proteine vegetale hidrolizate,regulator de aciditate,potenţiator de aromă. Agenţii de colorare sunt de multe ori deghizaţi în potenţiatori de aromă. Medicii spun că aceştia sunt toxici pentru rinichi şi ficat,deoarece aceste organe trebuie să le elimine din organism,iar pentru asta se suprasolicită. Proteinele vegetale hidrolizate pot da dureri de cap,declanşa bătăi rapide ale inimii,dureri în piept şi provoca greaţă.