5 alimente care distrug celulele canceroase

1 67045 original jpg jpeg

Multe dintre proteinele şi enzimele care formează sistemul nostru imunitar au proprietatea de a distruge celulele canceroase. Ele pot fi activate dacă consumi măcar unul dintre aceste 5 alimente care distrug celulele canceroase.

Turmericul,un puternic antioxidant

Curcumina,substanţa activă din turmeric este mai mult decât un antioxidant eficient. Cecetătorii de la Universitatea din Munchen au descoperit că acesta inhibă formarea metastazelor,iar din acest motiv nu trebuie să lipsească din dietapersoanelor care suferă sau au avut cancer. În plus,consumul lui nu are efecte adverse şi poate condimenta mâncarea indiferent de istoricul medical al persoanei.

Strugurii conţin resveratrol

Resveratrolul este substanţa care oferă culoarea roşie strugurilor şi este la rândul lui un puternic antioxidant. Acesta reduce şi stresul oxidativ care apare după moartea celulelor. Însă cea mai importantă proprietate a resveratrolului este că inhibă dezvoltarea CoX-2,o substanţă care stimulează creşterea tumorilor în special în tractul digestiv.

Ceaiul verde,secretul unei sănătăţi de fier

Popoarele asiatice consumă mult ceai verde,iar în rândul lor incidenţa bolilor cardiovasculare şi a numărului cazurilor de cancer este mult mai redus. Secretul sănătăţii lor de fier constă în substanţele active din ceai verde,numite catechine. Acestea au rol antiinflamator şi încetinesc dezvoltarea celulelor canceroase.

Legumele crucifere sunt îmbogăţite cu vitamine

Varza,conopida,broccoli şi kale sunt legumele care conţin anumite substanţe chimice numite glucosinolate,care auproprietăţi anticancer.Pe lângă acestea legumele crucifere abudă în substanţe nutritive cum ar fi vitaminele C,E şi K,folaţi şi minerale,esenţiale în refacerea organismului după chimioterapie.

Usturoiul întăreşte sistemul imunitar

Într-un studiu publicat în jurnalul Cercetărilor pentru Prevenţia Cancerului,cercetătorii au evidenţiat faptul că acest aliment are proprietăţi anticancer deoarece întăreşte sistemul imunitar. În acelaşi timp usturoiul este un antioxidant care protejează celulele de stresul oxidativ dat de radicalii liberi şi împiedică transformarea lor în celule canceroase.Recente

psiholog jpg
Cum sa scapi de stres in opt secunde Sursa foto shutterstock 1771976678 jpg
Test Care fata e mai atragatoare Sursa foto Pixabay si Shutterstock jpg
sezon estival jpg
vise jpg
Test Alege 3 animale Sursa foto shutterstock 2156214857 jpg
De ce vezi adesea 1111 Sursa foto shutterstock 285177449 jpg
protectie spirituala jpg
Ce senzatii fizice dau diverse emotii Sursa foto shutterstock 259347731 jpg
culori jpg
Regula 3 30 300 pentru a fi fericit Sursa foto shutterstock 2228784763 jpg
Tendinta pe retelele sociale de combatere a strestului Tapping EFT Sursa foto shutterstock 2141108933 jpg
amintiri jpg
empatie jpg
Cum sa cresti stima de sine Sursa foto shutterstock 2341996931 jpg
Rugaciune jpg
cristaloterapie jpg
Somatizarea emotiilor jpg
prescură jpg
Transfăgărășan jpg