5 avantaje ale statului în picioare

1 65899 original jpg jpeg

Statul în picioare are un rol important în menţinerea unuistil de viaţă sănătos, dar stă în firea noastră să amânăm chiar şi lucrurile simple, de aceea preferăm tot timpul să stăm pe un scaun, fotoliu sau canapea, în loc să luăm poziţia de drepţi.

Iată care sunt beneficiile statului în picioare.

Vei avea mai multă energie

Statul în picioareeste postura optimă care permite diafragmei să lucreze mai eficient,ceea ce te ajută să respiri mai uşor şi,prin urmare,simplifică procesul de oxigenare a creierului. La pol opus,atunci când stai în poziţia şezut,uşor aplecată,se strânge diafragma şi chiar se pot reduce capacităţile pulmonare. Respiraţia eficientă,pe de altă parte,reglează fluxul de oxigen şi dioxid de carbon prin corpul tău şi te menţine plină de energie.

Vei arde mai multe calorii

O postură dreaptă a corpului îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi îţi permite să consumi mai mult oxigen,ceea ce poate face ca orice efort fizic să fie mai simplu. Asta se întâmplă deoarece articulaţiile sunt într-o poziţie mai bună,atunci când stai drept,şi te pot ajuta să arzi mai multe calorii,decât dacă ai face yoga şi pilates. Traducere:mai puţină durere,câştig mai mare.

Nu te va mai durea capul

Dacă te confrunţi cu dureri de cap, tensiunea cauzată de o postură incorectăar putea fi de vină. Durerile de cap sunt de obicei cauzate de un gât strâmb,partea superioară a spatelui cocoşată,muşchii maxilarului încordaţi şi statul cocoşat la birou. De-a lungul timpului,în cazul în care încordarea musculară devine cronică,se pot dezvolta puncte de declanşare a durerii,iar acest lucru poate provoca dureri radiante  de cap. Pentru a ajuta la eliminarea durerilor,asigură-te că urechile tale sunt întotdeauna aliniate cu umerii,şi lasă uşor umerii în jos. Apoi,strânge-i şi du-i spre spate.

Oferă o pauză articulaţiilor

O postură incorectă pune presiune pe tot corpul,de la umeri,la gât,muşchi şi articulaţii. Statul în picioare aliniază şi echilibrează muşchii,scade compresia şi riscul de accidentare.

Vei fi mai puţin stresată

Un studiu recent de la Universitatea din Auckland a constatat că statul în picioare poate fi folosit ca un mecanism de adaptare împotriva stresului.  Cercetătorii cred că statul în picioare poate stimula excitaţia fiziologică,ceea ce declanşează un răspuns de adaptare la stres. Atunci cand corpul tău nu este poziţionat corect,poate fi afectată funcţia sistemului nervos,ceea ce modifică starea ta de spirit.