5 beneficii ale consumului de căpşuni

1 63654 original jpg jpeg

Probabil mănânci căpşuni de când eşti copil, însă ştiai că, pe lângă gustul delicios şi apetisant, ele aduc organismului un aport considerabil de vitamina C (din 150gr de fruct obţii doza zilnică recomandată), minerale precum mangan, cupru, potasiu şi fibre alimentare?

Sezonul căpşunilor se încadrează între lunile aprilie şi iunie şi există mai mult de 600 de varietăţi ale acestui fruct,provenind din specia Fragaria Ananassa,cultivată în scopuri comerciale de mai bine de 300 de ani. Sunt nenumărate beneficiile oferite de căpşuni:

-Sprijină sănătatea sistemului cardiovascular. Având în compoziţie o cantitate substanţială de vitamina C şi antioxidanţi,antocianidine,flavonoli şi tanine,căpşunile au efect antiinflamator şi antioxidant,protejând împotriva efectelor radicalilor liberi.

-Menţin sub control nivelul zahărului din sânge. Consumul a doar două porţii sănătoase de căpşuni săptămânal poate să facă asta,datorită conţinutului ridicat de polifenoli.

Citeşte mai multe AICI.



Recente

young business woman sitting cahir working computer jpg
livemint jpg
test iluzie jpg
firma de curatenie bucuresti jpg
trifoi cu 4 foi jpg
back view woman making heart shaped hands sunset jpg
excited happy young female coworker receive excellent opportunity triumphing gladly smiling camera clench fists celebrating win success rejoicing fantastic good news surprised copy space jpg
2150420711 jpg
2150229929 jpg
young beautiful woman lying bed early morning shot from jpg
find the third cat jpg
shutterstock 1310620391 jpg
femeie care picteaza jpg
shutterstock 2253537285 jpg
shutterstock 2269877129 jpg
shutterstock 2377547251 jpg
roblox jpg
caine test iluzie jpg
shutterstock 1917555536 jpg
shutterstock 2409568293 jpg