5 elemente nutritive de care avem nevoie

1 66231 original jpg jpeg

Odată cu înaintarea în vârstă, riscul de apariţie a unor probleme de sănătate creşte. Femeile care suferă de deficit de estrogen pot dezvolta boli de inimă, mai ales după menopauză, deoarece numărul estrogenului este limitat.

Ca femeie,trebuie să beneficiem de cele cinci elemente nutritive pentru a rămâne în formă maximă şi de a reduce riscul de a dezvolta probleme de sănătate,cum sunt bolile de inimă şi accidentul vascular cerebral care este în creştere.Acest lucru se întâmplă pentru că femeile au un număr limitat de estrogen după ce trec prin menopauză. Atunci când suferi de deficit de estrogen,poţi dezvolta boli de inimă. Boli care ar putea include un atac de cord sau insuficienţă cardiacă,care este principala cauză de deces în rândul femeilor,şi accidentul vascular cerebral este a treia cauză de deces,în funcţie de ştiinţa medicală. Prin urmare,femeile trebuie să consume suficiente elemente nutritive,care protejează sistemul imunitar.În acest articol găseşti cinci substanţe nutritive care pot ajuta la protejarea femeilor de boli de inimă,precum şi reducerea riscului de apariţie de alte afecţiuni cronice,cum ar fi osteoporoza,diabetul,cancerul de sân şi a hipertensiunii arteriale,o dată cu înaintarea în vârstă.

Vitamina D

Femeile care nu beneficiază de suficientă vitamina D ar putea dezvolta oase fragile,sau chiar osteoporoză. Corpul trebuie să absoarbă calciul,care ajută la menţinerea oaselor puternice,după o anumită vârstă.

Un studiu publicat în Journal of Medicine,în New England a arătat că dozele mari de vitamina D pe zi ar putea reduce riscul de fracturi de şold la femeile mai în vârstă de 30 de ani.

Există trei moduri de a obţine vitamina D:din piele,din alimentaţie şi de la suplimentele de vitamine. Din păcate,o dată cu îmbătrânirea pielii,aceasta are mai puţină capacitate de a produce vitamina D,ca răspuns la expunerea la soare. Dar poţi stimula aportul de vitamina D prin creşterea consumului de produse lactate,cum sunt laptele,iaurtul,brânza de vaci şi caşcavalul.

Vitamina B9

În timp ce acidul folic este o vitamina B complexă,este un nutrient esenţial pentru femeile însărcinate. O doză zilnică este necesară pentru femeile mai în vârstă,deoarece este cardio-protectoare,aşa că ajută la construirea noului ţesut. Semne de niveluri scăzute de acid folic includ anemia,pierderea în greutate,slăbiciune,dureri de cap şi un nivel ridicat de homocisteină în sânge,care devin un factor de risc pentru apariţia bolilor de inimă.

Femeile trebuie să consume 400 micrograme de acid folic pe zi,care poate fi luat din legume verzi,citrice,fructe de pădure,nuci şi ulei de măsline.

Calciul

Calciul ajută organismul să producă noi celule osoase,şi la femeile care se apropie de menopauză,capacitatea de a face noi celule osoase,scade. Laptele de consum nu oferă suficient calciu pentru a face diferenţa. În afară de produsele lactate,calciu poate fi luat din tofu,cereale,soia şi orez,legume cum sunt varza,broccoli şi varză chinezească sau peşte,cum sunt sardinele şi somonul.

Acizi graşi Omega 3

Consumul de o cantitate mai mare de peşte şi acizi graşi Omega 3 este legat de un risc mai mic de dezvoltare de boli de inimă în rândul femeilor. Acizii graşi Omega 3 sunt o formă de grăsimi polinesaturate. Această grăsime sănătoasă poate încetini creşterea de plăci în artere şi scade tensiunea arterială.

Cercetările au arătat că acizii graşi Omega 3 pot creşte colesterolul bun,şi să-l scadă pe cel rău. În plus,mai multe studii au arătat că suplimentele de ulei de peşte reduc nivelul trigliceridelor cu 35 %. Mănâncă peşte gras de cel puţin două ori pe săptămână. Uleiul de măsline,care conţine acizi graşi mononesaturaţi,are şi el beneficii asupra sănătăţii.

  

Vitamina B12

Nivelurile scăzute de vitamina B12 tind să apară la femei cu înaintarea în vârstă. Nu mai pot avea suficient acid clorhidric în stomac pentru a absorbi vitamina. Femeile care nu primesc suficientă vitamina B12 pot prezenta oboseală,pierdere în greutate,memorie slabă,demenţă şi depresie. Potrivit unui studiu,femeile în postmenopauză care nu dispun de elemente nutritive din dietă,inclusiv vitamina B12,au un risc crescut de a deveni anemice.

Suma zilnică recomandată de vitamina B12 este de 2,4 micrograme pentru femei,şi vitamina poate fi găsită în produsele alimentare,cum sunt peştele,carnea,carnea de pasăre,ouă,lapte şi cereale fortificate pentru micul dejun.