5 motive pentru care iaurtul degresat nu este atât de bun pe cât crezi

1 69797 original jpg jpeg

Deşi este de mult introdus pe piaţă, iaurtul degresat încă este la modă, mai ales în rândul celor care vor să ţină o cură de slăbire. Dar ce nu ştiu multe femei este că grăsimile eliminate din iaurt sunt înlocuite cu zaharuri, emulgatori şi aditivi, pentru a da laptelui aceeaşi textură şi gust pe care îl are iaurtul natural.

Promovat ca fiind sănătos,acest moft încă în trend nu ar trebui să fie abordat ca o gustare sănătoasă,ci ca un aliment bombă,bogat în zaharuri.

1. Iaurtul degresat nu este produs din lapte adevărat

Laptele real nu poate fi în mod natural degresat. Un proces a avut loc,în scopul de a elimina grăsimea,în timp ce s-au adăugat zaharuri pentru a da textura netedă şi gustul care fac  iaurtul atât de plăcut.

2. Când iaurtul este degresat,probioticele nu mai funcţionează

Da,probiotice sunt bune pentru sistemul imunitar,dar odată ce iaurtul este degresat,probioticele nu mai funcţionează,aşa că vei avea nevoie de o altă sursă.

3. Iaurtul se face cu sirop de agave mexican în loc de zahăr

Acest subtitlu te pune în dificultate,fiindcă nu ştii ce e rău în asta? Află că agavele sunt,de fapt,mai rele decât zahărul,în ceea ce priveşte efectele nocive pe care le au asupra corpului tău. Agavele sunt fructoză,care nu pot regla nivelul zahăruluidin sânge,fiind la fel de nociv pentru organism ca atunci când consumi dulciuri în doze mari.

4. Iaurtul degresat nu este bun ca gustare

Chiar dacă adaugi fructe peste iaurt,obţii un cocktail încărcat cu multe chimicale,dar nehrănitor.

5. Este sărac în grăsimi şi în nutrienţi

Dacă iaurtul degresat este sărac în zaharuri şi în grăsimi,nu va satisface nevoile tale. Grăsimea face să te simţi mai plină pentru mai mult timp. Prin urmare,nu te-ai putea simţi mulţumită după o cutie mică şi vei opta pentru o cutie mare.

Siropul de agave şi alţi înlocuitori de zahăr nu traversează bariera hemato-encefalică,prin urmare,organismul tău ar putea să ceară şi mai mult zahăr,atunci când mănânci iaurt fără grăsimi.