5 motive să zâmbeşti

1 80765 original jpg jpeg

Studiile recente au arătat că nu numai căscatul este contagios, ci şi zâmbetul. Se pare că zâmbetul poate stimula gândurile pozitive, chiar dacă nu te simţi deosebit de bucuroasă în acel moment. El poate lega o prietenie, poate întări un argument şi poate răspândi fericire.

 Beneficiile asociate zâmbetului sunt următoarele:

Reduce stresul

Când o persoană zâmbeşte, solicită anumiţi muşchi din corp care te fac să te simţi fericită. Mişcarea muşchilor faciali duce la eliberarea de endorfine - substanţe chimice de la nivelul creierului care declanşează un sentiment pozitiv. În plus, endorfinele scad nivelul de stres, ceea ce îmbunătăţeşte starea ta de spirit. Chiar dacă nu te simţi fericită, endorfinele îţi vor da această stare de bine. Aşadar, cu cât zâmbeşti mai mult şi stimulezi creierul să elibereze acest hormon, cu atât te vei simţi mai fericită.

Stimulează sistemul imunitar

Râsul şi zâmbetul stimulează eliberarea de serotonină. La fel ca şi în cazul endorfinelor, serotonina este un neurotransmiţător care contribuie la inducerea fericirii şi a stării de bine. serotonina are multe efecte pozitive, iar una dintre acestea este stimularea sistemului imunitar. Se pare că râsul şi zâmbetul sunt într-adevăr cel mai bun medicament!

Zâmbetul te face mai empatică

Un zâmbet sugerează că eşti empatică, frumoasă şi demnă de încredere. De fapt, zâmbetul arată pozitivitate în general. Psihologia a arătat că zâmbetul te face mai atractiv/ă pentru ceilalţi. Acest lucru se datorează faptului că un zâmbet este o expresie facială primitoare, care elimină tensiunea şi îi face pe oameni să se simtă confortabil unul cu celălalt. Oamenii sunt mai predispuşi să se împrietenească cu cineva pe care îl percep ca prietenos, iar un zâmbet este modul perfect de a demonstra acest lucru.

Protejează inima

Eliberarea de endorfine prin zâmbet creşte, de asemenea, fluxul sangvin şi scade tensiunea arterială. Acest lucru înseamnă că este redus riscul de boli cardiovasculare şi alte probleme legate de inimă. Alege să te simţi bine atât pe exterior, cât şi pe interior zâmbind.

Zâmbetul, semn universal al fericirii

Zâmbetul este unul dintre puţinele gesturi care înseamnă acelaşi lucru în toată lumea. Strângerea mâinii, îmbrăţişările şi semnul ok pot avea semnificaţii complet diferite în diferite ţări, însă sensul unui zâmbet este universal. Cum ar fi dacă am călători în toată lumea şi am comunica fericire prin zâmbet?



Recente

Incredere in sine jpg
pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg