5 obiceiuri matinale care te îngraşă

1 79599 original jpg jpeg

Se poate să ai un stil de viaţă sănătos, dar lucrurile pe care le faci dimineaţa sunt foarte importante pentru că pot provoca creşterea sau pierderea în greutate. Pentru a te menţine în formă, iată care sunt obiceiurile matinale pe care ar trebui să eviţi să le mai faci:

Nu se mănâncă micul dejun

Multe femei consideră că dacă nu mănâncă de dimineaţă reduce numărul de calorii consumate. Însă acesta este un mit. De fapt, prima masă din zi este esenţială pentru funcţionarea corectă a metabolismului. Primele alimente mâncate trebuie să fie bogate în substanţe nutritive, sănătoase şi ele nu trebuie înlocuite cu prăjituri sau cafea. Ele trebuie să fie sursă de carbohidraţi, fibre şi amino acizi. În plus, totalul de calori de la micul dejun trebuie să fie de 25% din nevoile organismului.

Se mănâncă prima masă prea târziu

Este important să înveţi faptul că organismul ar trebui să primească mâncare la aceleaşi ore. Corpul are nevoie de energie pentru a îndeplini funcţiile organelor principale. Dacă nu, el se foloseşte de rezervele pe care le are şi de aceea te simţi obosită după-amiaza. Ideal este să mănânci în cel puţin o ora după ce te-ai trezit.

Se optează pentru gustări procesate

Aşa-numitele produse ”sănătoase” sunt, de fapt, foarte nesănătoase. Dacă stai să verifici tabelul nutritiv de pe pachet, vei observa să produsul respectiv este bogat în grăsimi şi are şi multe calorii. Evită mâncarea procesată, optând în schimb pentru fructe, legume sau iaurt.

Se doarme prea mult

Potrivit unui studiu recent, oamenii care dorm mai mult de 10 ore nu reuşesc să slăbească. Recomandat este să se doarmă între 7 şi 9 ore pe noapte.

Nu se bea apă

Apa este esenţială pentru buna funcţionare a organismului. În plus, hidratarea de dimineaţă este necesară pentru stimularea metabolismului şi eliminarea toxinelor. Începe-ţi ziua cu un pahar de apă combinată cu suc de lămâie. Se bea înainte de micul dejun.

www.steptohealth.comRecente

Mesaje text, relatie, foto shutterstock jpg
3 semne ca ai anxietate relaționala  Sursa foto Shutterstock 2002193720 jpg
autosugestie jpg
Regula 333 sau metoda care te ajută să scapi de anxietate, foto shutterstock jpg
trezitul devreme si starea de spirit, foto shutterstock jpg
Cele mai ascunse secrete ale zodiilor, shutterstock  jpg
Gesturi care lasa celorlalti o impresie proasta  Sursa foto Shutterstock jpg
anxietate shutterstock 1418979635 jpg
Reguli de bune maniere care sunt frecvent încălcate, foto shutterstock jpg
Bomboane jpg
Cum sa faci ca afacerea ta sa conteze 3 strategii pentru succes jpg
semnificatia zilei de nastere foto shutterstock 2031304499 jpg
rugaciuni pentru casnicie trainica shutterstock 178817489 jpg
shutterstock 1647140854 jpg
1 inaltarea sfintei cruci jpg jpeg
concediere   office g1090d99cf 1280 png
fidelitate jpg
Test de personalitate jpg
dinti de aur jpg
menstruatie jpg