5 reguli de auto-apărare

1 66289 original jpg jpeg

Auto-apărarea. Este bine să ştim să ne apărăm în anumite situaţii. Astfel de cursuri sunt necesare şi trebuie să le urmăm pentru a şti cum să ne apăram şi protejăm atunci când suntem atacate.

Pentru a obţine anumite rezultate,întregul corp trebuie să se deplaseze în jurul gravitaţie ca un prejudiciu împotriva altei persoane. Există beneficii care vin de la utilizarea forţei şi mişcările naturale ale corpului. Krav-Maga este o formulă naturală de mişcare construită în lupta noastră faţă de instinctele de zbor. Aceste instincte sunt în noi,dar au nevoie de un stimul pentru a se activa şi să acţioneze cu încredere,în scopul de a obţine rezultatele cele mai precise împotriva atacatorului.  Prin practicarea formulei Krav-Maga vei dobândi mai multă putere,încredere şi te va ajuta să creşti rezistenţa. Astăzi,în toată lumea este multă violenţă,şi este important să ştim să ne protejăm,indiferent de situaţie.

Iată 5 lucruri pe care trebuie să le reţii dacă te afli într-o situaţie violentă:

1. Dacă se poate-aleargă

Nu este nicio ruşine dacă atunci când te afli într-o situaţie violentă să fugi pentru a scăpa. Acesta este primul lucru pe care îl poţi face. Atunci când ai ocazia să fugi de atacator,nu te gândi de două ori. Aleargă cât poţi de tare.

2. Loveşte-l

Dacă nu ai reuşit să fugi,lovirea este cea mai bună modalitate ca să scapi de atacator. Loveşte cum poţi,cu mâinile,picioarele sau genunchii. O lovitură ar putea provoca incapacitate de a reacţiona,permitându-ţi să fugi după o singură lovitură.  

3. Scopul de a modula prejudiciul,nu durerea

Deoarece toleranţa la anumiţi oameni variază,nu încerca să provoci durere. Loveşte în zone mai sensibile cum sunt ochii,nasul,maxilarul,urechile,gâtul,zona inghinală. Durerea este subiectivă,în schimb prejudiciul este obiectiv.

 4. Nu te opri din lovit  

Una dintre cele mai importante concepte ale Krav-Maga este "Retzef". Retzef este cuvântul ebraic pentru "combinaţie de greve." Aceasta înseamnă că ar trebui să-l ţii pe atacator cu lovituri în zone moi încontinuu şi agresiv până când acesta nu-ţi mai poate face rău. Nu trebuie să ai  încredere într-o singură lovitură cum este pumul.

5. Antrenează-te mult

Totul este uşor în teorie,dar să fii capabilă să execuţi în mod eficient aceste lovituri sub presiune şi frica,necesită multă pregătire. Există multe programe de formare,dar atunci când faci cumpărături,asigură-te că imiţi situaţii din viaţa reală,situaţii limite fizice,şi că organismul înţelege mişcările. O stare de spirit puternic şi un corp bine instruit sunt foarte greu să se oprească odată activate.